Sosyal Medya

Mobil Uygulamalar

Youtube Podcast keşfet sayfasını sessiz sedasız kullanıma açtı!

YouTube'un podcast'lere olan ilgisi, içerik oluşturuculara video yapmak için ödeme yapmanın ötesine geçiyor gibi görünüyor.

YouTube, Podcast web sayfasını kullanıma açtı!

YouTube’un podcast’lere olan ilgisi, içerik oluşturuculara video yapmak için ödeme yapmanın ötesine geçiyor gibi görünüyor.

9to5Google, YouTube’un sessizce bir podcast YouTube Podcast Keşfet sayfası başlattığını belirtiyor. Hemen belirtelim, yalnızca bazı kişiler masaüstü veya mobil cihazlardan şu anda bu sayfaya erişebiliyor, ancak popüler kanalları, bölümleri ve oynatma listelerini, ayrıca kategorileri ve önerilen şovları görebilenler bile; Normalde dinlemeye yönelik seçenekleri gören bir YouTube Premium abonesi olsalar bile, şu anda standart video küçük resimleri ve oynatma kontrolleri görebiliyor.

YouTube’dan bu konu ile ilgili henüz resmi bir yorum veya açıklama yapmadı. Keşfet sayfası, Temmuz ayının sonlarına doğru yayına girmiş gibi görünüyor,  ancak şimdi daha yaygın olarak kullanılabilir hale geliyor olabilir. Google Podcast’lere (eğer bir şey olursa) ne olacağı da henüz belli değil.

YouTube’un uzun vadeli planları belli olmasa da,  Google markasının kendisini Apple Podcast’ler ve Spotify gibi büyük podcast istemcilerine bir alternatif olarak konumlandırdığını gösteriyor. Aslında bu durum olsa bile bizi şaşırtmaz. Açıkçası, YouTube, özellikle video sürümleri olan çok sayıda podcast’e ev sahipliği yapıyor. Keşfet sayfası, bu yapımlara daha fazla dikkat çekebilir ve daha fazla podcast yayıncısını çalışmalarını YouTube’da yayınlamaya teşvik edebilir.