Sosyal Medya

Mobil Uygulamalar

YouTube Telif Hakkı Eşleme Aracı Sunuyor, Çalıntı Videoları Kolayca İşaretle!

YouTube 2013 yılından beri değiştirmediği Content ID sisteminde değişikliğe gidiyor. Yeni YouTube Telif Hakkı Eşleme Aracı çalınan videoların içerik oluşturucular tarafından işaretlenmesini kolaylaştırıyor.

YouTube Yeni Telif Hakkı Eşleme Aracı Kullanıma Sunuyor

Çalınan videoları işaretlemek için İçerik Yaratıcılarının kullanımına sunulacak yeni yardımcı araç işleri daha da kolaylaştıracak. Copyright Match tool – Telif Hakkı Eşleme Aracı kullanıma sunuluyor. YouTube, Yeniden Yüklenen Videoları Otomatik Olarak Algılamak için bu aracı kullanıma sunuyor.

YouTube, hizmetindeki milyonlarca videonun izini sürüyor ve söz konusu videoların telif haklarını veya topluluk standartlarını ihlal etmediğinden emin olmak istiyor.  Şirket 2017 son çeyreğinde topluluk kurallarını ihlal ettiği gerekçesiyle 8.3 milyon videoyu platformdan kaldırdı. Ancak, 2013 yılından beri telif hakkıyla korunan videoları işaretlemek için kullanılan Content ID sistemini hala yenilememişti.

YouTube Telif Hakkı Eşleme Aracı!

Artık Google’a ait video paylaşım hizmeti, içerik oluşturucuların orijinal videolarına uyan video örneklerini işaretleyebilecek yeni bir Telif Hakkı Eşleme aracı başlatıyor. Variety haberine göre; Yeni araç neredeyse bir yıldır beta testinde ve 100.000’den fazla abonesi olan kanallar için önümüzdeki hafta kullanıma sunulacak.

Bu kritere uygun içerik oluşturucuları YouTube Studio‘nun sol tarafındaki gezinme alanında bir telif bölümü görecek.Buradaki Özel Eşleşmeler sekmesi, YouTube’un yeni aracının tanımladığı benzer videoları size gösterecektir.

YouTube, içerik oluşturuculara bir eşleşme bulduğunda – otomatik olarak telif hakkı ihlali anlamına gelmediğini hatırlatıyor. Zira “adil kullanım, adil ticaret veya benzer telif hakkı istisnai dahilinde” olabilir. Bu sayede sizden başkasının verdiği izinle yayınlanmış olabileceğini size hatırlatır.