Sosyal Medya

TeknoTalk Tv

YouTube TV, Android TV ve Roku’da 5.1 kanallı sesi test ediyor

YouTube TV yakında daha fazla platforma sürükleyici ses hizmeti sunacak. Hizmet şu anda Android TV'de (Google TV dahil) ve Roku cihazlarında 5.1 kanallı sesi test ediyor ve her şey "sorunsuz" giderse surround sesi bu donanımlarda kullanılabilir hale getirmeyi umuyor.

YouTube TV, Android TV ve Roku’da 5.1 kanallı sesi test ediyor

Nihayet Apple TV, Fire TV ve konsollarda da 5.1 duyacaksınız.

YouTube TV yakında daha fazla platforma sürükleyici ses hizmeti sunacak. Hizmet şu anda Android TV’de (Google TV dahil) ve Roku cihazlarında 5.1 kanallı sesi test ediyor ve her şey “sorunsuz” giderse surround sesi bu donanımlarda kullanılabilir hale getirmeyi umuyor. Hemen belirtelim Apple TV, Fire TV ve oyun konsolları için bu destek üzerinde hala çalışıyor, bu nedenle tercih ettiğiniz platform stereo ile çıkış veriyorsa ümitsizliğe kapılmayın…

Bilindiği gibi, şu anda 5.1 ses için “geleneksel” bir Chromecast (Google TV’den önce) veya LG, Samsung veya Vizio’dan en az Cobalt 20 çalıştıran YouTube TV uygulamasının bir sürümüne sahip bir TV seti gerekiyor.

Açıkçası, YouTube TV üzerinden evdeki ses sistemi üzerinden 5.1 ses çıkışı almanın artık bir yolu var olacak gibi görünüyor. Bu açıdan evdeki ses sistemlerinin biraz daha popüler olmasının yada atıl durumda kalmasının önüne geçecek bir düzenleme olarak görüyorum. Umarım en kısa zamanda devreye girer.