Sosyal Medya

Sosyal Medya

YouTube Ücretli Üyelik Sistemini Duyuruldu!

YouTube Red adlı ücretli üyelik servisini kısa süre içerisinde hayata geçireceğini duyurdu.

https://www.youtube.com/watch?v=YL9RetC0ook

YouTube Red adlı ücretli üyelik servisini kısa süre içerisinde hayata geçireceğini duyurdu.

Uzun süredir YouTube’a ücretli üyelik sisteminin geleceği konuşuluyor fakat Google cephesinden konuyla ilgili herhangi bir açıklama gelmiyordu. Sonunda Google, YouTube Red adlı ücretli üyelik servisini kısa süre içerisinde hayata geçireceğini duyurdu.

YouTube Red’e üye olan kullanıcılar hiçbir reklam izlemek zorunda kalmadan tüm videoları izleyebiliyor. Ayrıca internet bağlantısının olmadığı yerlerde cihaza indirilen videoları izlemek de mümkün oluyor. Üyeliğe sahip olan kullanıcı tüm cihazlarında bu hesabı kullanabiliyor ve ücretli üyeliğin avantajlarından yararlanıyor. YouTube kullanıcıların uzun zamandır beklediği arka planda müzik dinleme özelliği de yine YouTube Red ile hayatımıza giriyor. Müzik çalarken kullanıcılar uygulamalar arasında geçiş yapabiliyor veya ekran kilidini kapatabiliyor.

Önümüzdeki yılın başlarından itibaren YouTube’un ücretli üyelerine özel videoların geleceği de belirtiliyor. Ünlü video platformunun en çok takipçisi olan video kanallarının özel videolar hazırlayacağı ifade ediliyor. 28 Ekim tarihinde kullanımına başlanacak olan YouTube Red’e üye olabilmek için aylık 9,99 dolar ödemek gerekiyor. Google Music üyelerinin ise kendi aylık ücretleri dışında ücret ödemesine gerek olmayacak.

Söz konusu tarihte Amerika’daki kullanıcılara 1 aylık deneme sürümü hediye edileceği söyleniyor ancak diğer ülkelerde durumun ne olacağı ise henüz belirsiz. Ücretli sisteme geçmek istemeyen kullanıcıların YouTube’u reklamlı bir şekilde ücretsiz olarak kullanmaya devam edebileceğini de belirtelim.