Sosyal Medya

Güncel Teknoloji

YouTube’un yapay zekası, uygunsuz videolara yaş sınırlaması getiriyor

YouTube'un yapay zekası, uygunsuz videolara otomatik olarak yaş kısıtlaması getirebilir. Bu, nerede olursa olsun video keşfedildiğinde...

YouTube’un yapay zekası, uygunsuz videolara otomatik olarak yaş kısıtlaması getirebilir

Şirket ayrıca, kullanıcıların bu kısıtlamaları aşmasını daha da zorlaştıracak.

YouTube, Güven ve Güvenlik ekibinin incelemesi için uygunsuz içeriği işaretlemek için zaten makine öğrenimini kullanıyor, ancak şirket ileriye dönük olarak teknolojinin kullanımını genişletmeyi planlıyor. Bu yılın sonlarından itibaren YouTube, uygunsuz videolara otomatik olarak yaş kısıtlamaları eklemek için makine öğrenimini kullanacak.

Aynı girişimin bir parçası olarak YouTube, çocukların bu kısıtlamaları aşmasını daha zor hale getirmeyi planlıyor. Çocuğunuz başka bir web sitesindeki yerleştirme yoluyla kısıtlanmış bir videoyu izlemeye çalışırsa, Google onu YouTube’a yönlendirir ve burada 18 yaşından büyük olduğunu kanıtlamak için oturum açmaları gerekir.

“Bu, nerede olursa olsun video keşfedildiğinde, yalnızca uygun kitle tarafından görüntülenebilir anlamına geliyor” deniyor.

Google, algoritma kısıtlamaları ile video yükleyen kişilerin bu kararlara itiraz etme şansına sahip olacağını söylüyor. Ayrıca; ek otomasyonun içerik oluşturucuların geliri üzerinde önemli bir etkisi olmayacağını da belirtiyor.

Bugünkü duyuru, Google’ın YouTube’un tartışmalarla gölgelendikten sonra ebeveynlere ve çocuklarına karşı daha sorumlu görünmesini sağlamak için yaptığı en son hamle. 2019’da şirket; video yayın hizmetini izleyen çocuklardan yasadışı olarak veri topladığı iddialarını çözmek için 170 milyon dolar ödedi . O zamandan beri, bu endişeleri gidermek için YouTube Çocuk uygulamasının web sürümü gibi özellikleri kullanıma sundu.