Sosyal Medya

Android

Pixel 3a ve Pixel 3a XL neden daha ucuz? iFixit Cevapladı!

Pixel 3a ve Pixel 3a XL neden daha ucuz? Google orta seviye akıllı telefon pazarına girdiği modellerinde hangi bileşenleri çıkardı?

Google Pixel 3a ve 3a XL modelini duyurmuştu, Peki Neden Daha Ucuz? İçinde Ne eksik?

Pixel 3a ve Pixel 3a XL neden daha ucuz?

iFixit, Google’ın merak edilen orta seviye yeni amiral gemisi özellikleri nasıl daha ucuza verdiğini görmek için cihazları açtı. Görünen o ki, Daha ucuz ve daha basit bir tasarım bazen iyi bir şey olabilir.

Dediğim gibi artık Google orta seviye telefon pazarına bana göre oldukça hızlı bir giriş yapıyor. Bu pazardaki payı kapmak için en yeni amiral gemisi özelliklere sahip modellerini, elindeki Android İşletim Sistemi ile harmanlayıp, daha düşük işlemci seçenekleri ile daha yüksek performansları sunacak hale getirmiş görünüyor.

Peki yeni cihazlarda neler eksik, neden daha ucuz? Pixel 3’ü daha pahalı yapan OLED ekranlar bileşenleri vs. ne durumda? Google bu modeller ciddi rakiplerine “Lite” amiral gemisi nasıl yapılıyor? onu mu gösterdi?

Pixel 3a ve Pixel 3a XL neden daha ucuz? iFixit Cevapladı!

OLED ekran kullanmadığınızda fiyat zaten düşüyor, buna ilave olarak Pixel Visual Core yongası, kablosuz şarj bobinleri, su yalıtım parçaları gibi pahalı donanım öğelerinin bu modellerde olmadığını görüyoruz. Aslında bu özellikler yüzünden 1000 dolarlar seviyesinde bir akıllı telefona sahip olmak yerinde aynı tasarıma sahip, performans olarak amiral gemisine yakın modelleri bir çok kişi daha tercih edebilir.

Eğer akıllı telefon tamircisiyseniz, bu modelle işinizin kolay olduğu son derece açık. Her şey modüler olarak yapılmış ve bu yüzden onarımı oldukça kolay görünüyor.

 

Pixel 3a TeardownPixel 3a XL Teardown