Sosyal Medya

Android

Yüksek Güvenlik Odaklı SikurPhone XZ1 ve XA2 Özellikleri Neler?

Kripto Para Alışverişi işe uğraşanlar veya telefonunda üst seviye güvenlik isteyenler için 2 yeni model geldi. Yüksek Güvenlik Odaklı SikurPhone XZ1 ve XA2 Özellikleri Neler?

Sikur, Yüksek Güvenlikli Akıllı Telefon Modellerini Duyurdu

Yüksek Güvenlik Odaklı SikurPhone XZ1 ve XA2 Özellikleri Neler?

SikurPhone XZ1 ve XA2 biraz tanıdık geliyor. Sony Xperia tabanlı olması sebebiyle yeni modeller kesinlikle tanıdık görünüyor. Elbette esas iş gövdenin altında ve yazılımlarında…

Sikur ilk olarak 2015 yılında GranitePhone modeliyle dikkat çekti. Daha sonra ise şubat ayında kripto para alışverişini güvenle yapabilmek için ortaya çıkardığı SIKURPHONE modelini hatırlıyoruz. Şimdi ise tanıdık bu iki model ile karşımızda ve şirket, her iki modelde de SikurOS adı verilen Android’in sadeleştirilmiş bir sürümünü kullanıyor.

SikurPhone XZ1 ve XA2 Modellerinde oluşturulmuş “Güvenlik Katmanları” dikkat çekiyor. Bunların arasında kripto para cüzdanı da dahil olmak üzere, dikkatle incelenmiş bir uygulama mağazası da bulunuyor.

SikurPhone XZ1 ve XA2 Özellikleri Neler?

XZ1 modeli adından da anlaşılacağı gibi 2017 Xperia XZ1 Modelini baz alıyor. 5.2 inçlik bir ekran, Snapdragon 835 işlemci, 4GB RAM, 64GB depolama alanı, 19 MP arka kamera ve 13 MP bir ön selfi kamerası bulunuyor. XZ3’ü düşünürseniz yanında biraz eski model kalabilir ancak elbette donanımdan ziyade güvenlik özellikleri önemli…

XA2 ise elbette bütçe odaklı daha makul bir cihaz. Bunu özelliklerinden de görüyoruz. 5.2 inç ekran, Snapdragon 630 işlemci, 3GB RAM, 32GB depolama alanı, 23 MP arka kamera, 8 MP ön kamera bulunuyor.

 Gelelim SikurPhone XZ1 ve XA2 Fiyatlarına!

  • SikurPhone XZ1 850$
  • SikurPhone XA2 650$

Yine de bu ücretleri donanımından ziyade taşıdığı güvenlik özelliklerine verdiğimizi unutmayalım.

Bu telefonlar kesinlikle; kripto-para tüccarları ve telefonlarını mümkün olduğu kadar güvenli tutmayı düşünen kişiler için uygun. Geleneksel cep telefonlarının yaratık konforlarından vazgeçmek anlamına gelse de “Güvenlik” önceliğimiz diyenler için ideal.

Sikur