Sosyal Medya

Güncel Teknoloji

1 GigaBit internet Hizmeti Hindistan’da Kullanılmaya Başlandı

1 GigaBit internet Hizmeti Hindistan'da Kullanılmaya Başlandı. Hindistan'da Geniş Bant İnternet Hizmetini Kullanan ilk Şehir Hyderabad oldu!

1 GigaBit İnternet Hızı Hindistan’da Kullanılmaya Başlandı.

1 Gigabit internet Hizmeti Bugünden itibaren Hindistan’da kullanılmaya başlandı!

Hindistan, ilk 1Gb / sn geniş bant hizmetini devreye aldı. Hindistan’ın geniş bant internet sağlayıcılarından ACT‘nin bugün yaptığı açıklama ile ülkedeki kullanıcılar için 1 Gbps bağlantı hizmetini başlattı.

Hindistan’ın 3. geniş bant internet servis sağlayıcı olarak nitelenen ACT şirketi; Telangana’nın güneyindeki eyaletin başkenti ve ülkedeki BT işletmeleri için önemli bir merkezi olan Hyderabad’ta gigabit internet servisini devreye aldı.

Söz konusu hız ABD’nin seçkin şehirlerinde Google Fiber Tarafından verilen hız ile aynı fakat hinti diğer ISP’ler tarafından verilen 100 Mpbs hızın 10 Katı.

1 Gigabit internet Hizmeti Hyderabad’ta kullanılmaya Başlandı. Hindistan’ın ilk GigaCity’si Hyderabad!

1 Gigabit internet bağlantısıHizmet Aylık 6.900 RS (yaklaşık 105$). Yüklemeler ve indirmeler için 1 TB’lık bant genişliği sınırı ile birlikte.

Bu sayede Hindistan’a gigabit internet getirme yarışında rakiplerini geride bırakmış oldu. Şirket bundan sonraki adım olarak 100 büyük şehirde daha bu hizmeti devreye almayı planlıyor. Geçtiğimiz Aralık ayı itibarıyla Hindistan, geniş bant hızları için dünya çapında 105. sıraya yerleşti ve ülke çapında ortalama 4.1Mbps’lik bir hıza kavuştu.

Gerçekten de 1Gbps’lik bir bağlantıya mı ihtiyacınız var?

Bu elbette duruma ve bütçeye bağlı. Yüksek çözünürlüklü video yayınlayan ve oyunlarını aynı anda oynayan birkaç aile üyeniz varsa, bunlardan birine sahip olmak oldukça  mantıklı olabilir.

Ancak yalnız bir kullanıcı için bu çok fazla zira 100 Mpbs ile 1 Gbps arasındaki hız farkını bir kullanıcının anlaması oldukça zor.

Elbette Bulut hizmetlerini sıklıkla kullananlar için bu 1 gigabit geniş bant internet hizmeti mükemmel olacaktır.

TNW