Sosyal Medya

MacOS

13 inç 2019 Macbook Pro’daki Aniden Kapanma Sorunu Doğrulandı

13 inç 2019 Macbook Pro'daki Aniden Kapanma Sorunu Doğrulandı. Pil kalan şarjı gösterse bile MacBook Pro'nuz rastgele kapanırsa bunu yapın?

Apple’ın Macbook Pro modellerindeki sorunlar devam ediyor

13 inç 2019 Macbook Pro‘daki Aniden Kapanma Sorunu Doğrulandı. Apple yayınladığı destek sayfasında sorunun nasıl giderileceğini anlatıyor.

Apple’ın MacBook Pro sorunları devam ediyor, yakın zamanda giriş seviyesi 13 inç 2019 MacBook Pro’da beklenmeyen bir kapanma sorunu olduğunu doğrulayan bir destek belgesi yayınladı.

MacRumors forumuna göre, model pil ömrünün yaklaşık yüzde 25 ila 50’sine ulaştığında aniden kapanabiliyor ve yalnızca şarj cihazını bağlayarak açabilirsiniz.

Apple, ortaya çıkarsa sorunun nasıl çözüleceğini açıklayan bir destek belgesi yayınladı . MacBook Pro’nuz yüzde 90’lık bir şarjın altına düştüğünde, onu bir şarj cihazına bağlamanız, tüm uygulamalardan çıkmanız ve en az sekiz saat boyunca uyumaya ve şarj etmesine izin vermelisiniz. Bundan sonra, macOS’un en son sürümüne güncelleyin. Bundan sonra kapanmaya devam ederse, servisi almak için Apple ile iletişime geçmelisiniz.

Bu sorunu çözen modellerin sadece bir kısmı olabilir, ancak Apple’ın devam eden kelebek klavyesi sorunları ışığında endişe vericidir. En yeni 16 inç MacBook Pro ile Apple bu klavyeyi terk etti, ancak bir çok dava daha uzun süre devam edebilir.

MacBook Pro’nuz (13 inç, 2019, İki Thunderbolt 3 bağlantı noktası) aniden kapanmaya devam ederse

Pil kalan şarjı gösterse bile MacBook Pro’nuz rastgele kapanırsa ne yapacağınızı öğrenin. MacBook Pro’nuz (13 inç, 2019, İki Thunderbolt 3 bağlantı noktası) hala şarj olduğunda rastgele kapanıyorsa, şu adımlar yardımcı olabilir:

  1. MacBook Pro’nuzun pili yüzde 90’dan azsa, 2. adıma geçin. Pili yüzde 90’dan fazla ise, bilgisayarınızı yüzde 90’ın altına düşene kadar kullanın, ardından 2. adıma geçin.
  2. Mac’inizi güç adaptörüne bağlayın.
  3. Tüm açık uygulamalardan çıkın.
  4. Mac’inizi uyku moduna geçiren bilgisayarınızın kapağını kapatın.
  5. Mac’iniz en az 8 saat şarj olsun.
  6. 8 saat sonra , macOS’un en son sürümüne güncelleyin .

MacOS’un en son sürümüne güncelledikten sonra sorun devam ederse, Apple ile iletişime geçin .

Apple Support

13 inç 2019 Macbook Pro’daki Aniden Kapanma Sorunu nasıl giderilir?