Sosyal Medya

MacOS

16-inç MacBook Pro’daki Hoparlör Patlaması Bir Yazılım Sorunu

16-inç MacBook Pro'daki Hoparlör Patlaması için Yazılım Güncellemesi planlıyor. Yetkili servislere bu nedenle cihaz değiştirmeyin denildi.

16-inç MacBook Pro’daki Hoparlör Patlaması için Yazılım Güncellemesi

16-inç MacBook Pro’daki Hoparlör Patlaması Bir Yazılım Sorunu ve ne zaman düzeltilecek?

Apple, 16 inç MacBook Pro ‘hoparlör patlaması’ için yazılım düzeltmesi planlıyor. Söz sonusu sorunun bir yazılım sorunu olduğu netleşti ve bir sonraki güncelleme ile bunun düzeltileceği söyleniyor.

Büyük paralar vererek aldığınız 16-inçlik Macbook Pro’nuzdan duyduğunuz hoparlör patlaması, çınlaması gibi sesler sizi rahatsız etmiş olabilir. MacRumors’a göre bu konuda yalnız değilsiniz. Pek çok kullanıcı bu konuda benzer deneyimlerini online platformlarda dile getiriyor. Apple nihayet bu sorunu kabul etti ve bir sonraki güncellemede yazılımsal olarak bu sorun giderilecek.

Söz konusu habere göre bu durum Apple yetkili servislerine gönderilen bir dahili belge ile teyitlendi. Zira hoparlörden gelen patlama seslerinin yazılımsal olduğu ve bu nedenle cihazları yenileri ile değiştirmemeleri belirtildi. Söz konusu kurum için bilgilendirme yazısında bu durumun bir sonraki yazılım güncellemesi ile düzeltileceği belirtiliyor.

” Bir müşteri, oynatma işlemi MacBook Pro’da durdurulduğunda bir ses çıkarıyorsa (16 inç, 2019)

Final Cut Pro X, Logic Pro X, QuickTime Oynatıcı, Müzik, Film veya diğer uygulamaları ses çalmak için kullanırken, kullanıcılar çalma bittikten sonra hoparlörlerden bir pop sesi gelebilir. Apple sorunu araştırıyor. Gelecekteki yazılım güncellemelerinde bir düzeltme yapılması planlanıyor. Bu, yazılımla ilgili bir sorun olduğu için servis ayarlamayın veya kullanıcının bilgisayarını değiştirmeyin. “

Yukarıda bahsedilen sorunun bazı kullanıcılar tarafından YouTube, SoundCloud, Safari ve Chrome uygulamalarında da olduğu rapor edildi. Ancak sorunun ne zaman düzeltileceği henüz muallak. Yani bir sonraki yazılım güncellemesi ne zaman o net değil.

16-inç MacBook Pro’daki Hoparlör Patlaması yazılım ile düzeltilecek.