Sosyal Medya

Donanım

(2022) Acer Nitro 5 Intel 12. Nesil İşlemcili Oyun Bilgisayarı Alınır mı?

Acer, Nitro 5 oyun bilgisayarı gün ve gün yeni özellikler, yeni donanım güncellemeleri ve özellikle kasa tasarımlarındaki yeni değişikliklerle dikkat çekmeye devam ediyor.

(2022) Acer Nitro 5 Intel 12. Nesil İşlemcili Oyun Bilgisayarı Alınır mı?

  • (2022) Acer Nitro 5 Intel Oyun Bilgisayarı Hakkında Merak Ettikleriniz?
  • Nitro 5 Intel 12. Nesil İşlemcili AN515-58-75RN Oyun Dizüstü Bilgisayarı Alınır mı?

Yüksek performanslı yeni hibrit mimariye sahip 12. Nesil Intel® Core™ i7 işlemci ile NVIDIA® GeForce RTX™ 30 Serisi GPU’ların güçlerini birleştiren 2022 model Nitro 5 Intel 12. Nesil İşlemcili AN515-58-75RN modelini inceleme fırsatı bulduk.

Bu arada önemli bir not düşmek isterim,

“2023 başında Acer, Nitro 5’i her zamanki gibi yeniledi ve 2023 Model 13. Nesil Intel işlemcili ve NVidia RTX 4000 Serisi Grafik Kartına sahip yeni Nitro5 2023 modelini de duyurdu!” 

 

Oyun Odaklı!

Öncelikle, fiyat performans olarak en iyisini verecek, üstelik oyun odaklı bir oyun bilgisayarı almak isteyenler için nasıl bir seçenek olduğuna bakmakta fayda var.

Acer’ın dizüstü bilgisayar parkındaki bana göre en ulaşılabilir performans oyuncu modellerinin yer aldığı seri Nitro serisi… Ayrıca Acer, hemen hemen her yıl bu serisi üzerinde ciddi güncelemeler yapıyor. Bu güncellemeler ağırlıkla yeni işlemci ve grafik kartları konusunda oluyor tabi. Elbette modelin renkleri ve kasa tasarımlarında da benzer şekilde değişiklikler yaptığını görüyoruz.

Her zaman yaptığım gibi sizi çok fazla teknik verilere boğmadan bilgilendirmek istiyorum zira bir çok incelemede benzer teknik özellikleri duymaktan bıkmış olabilirsiniz. Hızlıca başlayalım…

Elimizdeki Nitro 5 Intel 12. Nesil İşlemcili AN515-58-75RN modelinin dikkat çeken özelliklerine madde madde bir bakalım.

Nitro 5 AN515-58-75RN modelinin dikkat çeken özellikleri kısaca şöyle özetleyebilirim;

  • 15 inç Full HD ama 144 Hz’lik yenileme hızına sahip, tahmin edileceği üzere bir dizüstü oyun bilgisayarından beklenen güzel ve yeterli ama bence en önemlisi MAT bir ekrana sahip. (Kendi adıma parlak ve görüntü yansıtan ekranları ben pek sevmiyorum.)
  •  12. Nesil Intel® Core™ i7-12700H 2,30 GHz Tetradeka çekirdek (14 Çekirdek) işlemciye sahip.
  • NVidia GeForce® RTX™ 3060 6GB GDDR Ram’li Grafik kartına sahip.
  • Ekran Çözünürlüğü 1920 x 1080  piksel destekliyor, görüntü ekranı LCD ama arka aydınlatmada LED kullanılıyor ve elbette en önemli özelliklerden birisi ekranın yenileme hızı 144 Hz…
  • Ram tarafında ise 16GB DDR4 SDRAM var (Oyun performansını arttırmak istiyorsanız 2 x 16GB şeklinde yükseltmenizi tavsiye ederim), bu modeldeki depolama alanı 512GB.
  • Pil tarafında ise 4 hücreli 57,50 Wh lityum-ion bataryaya sahip.
  • Yükseklik 26,90 mm, Yükseklik (Ön) 25,90 mm, Yükseklik (Arka) 26,90 mm, Genişlik 360,4 mm, Derinlik 271,1 mm
  • Ağırlık (Yaklaşık) 2,50 kg
  •  Rengi ise geçmiş modellerdeki kırmızının aksine Siyah renkte ancak kasanın plastik kalitesi her zamankinden çok daha iyi ve sağlam sert plastik bir kasaya sahip.

Tam bir Fiyat / Performans Modeli!

Bu model kimlere uygun? En önemli sorulardan birisi de sanırım bu, piyasada çok fazla oyun bilgisayarı üreticisi var. Ancak Nitro serisinin şöyle bir güzelliği var. Her bütçeye uygun özelliklerle kişiselleştirebileceğiniz ve bütçenize uygun olarak şekillendirebileceğiz seçenekleri size sunabiliyor. Bu açıdan ödediğiniz paranın karşılığı olan en iyi performansı size vaad ediyor. Dolayısıyla,

“Özellikle ilk defa oyun bilgisayarı almaya niyetlenen ancak hem günlük kullanımda güçlü hem de oyunlarda mükemmele yakın performans isteyenler için bu model oldukça cazip gelecektir.”

İncelemenin başında söylediğim gibi bu modelin 2023 modeli de yakında satışa sunuluyor. Özellikle Intel 13. Nesil işlemci ve NVidia RTX 4000 serisi grafik işlemciyle çok daha iyi performanslar elde edilebilir. Ancak yeni modelin çıkması elimizdeki 2022 modele sahip olmak için aslında bir fırsatta yaratıyor.

“Basit bir fiyat araştırması yaptım bile, ihtiyacınıza uygun bir Nitro 5 konfigurasyonu şu anda 20 bin TL ile 30 Bin TL arasında toplayabilirsiniz, bu model için gördüğüm en iyi fiyat şu anda 29 bin 500 TL.”

Arada bu küçük fiyat notunu da ekledikten sonra, özellikle oyun performansına odaklanacak kullanıcıların 16GB Ram’e bir 16GB’lık daha ekleyerek bence çok daha iyi oyun performansı elde edilebileceklerini yeniden belirtmek istiyorum.

Nitro 5’in oyun performansını etkileyen yenilikler ve özellikler var

Oyun performansını doğrudan etki eden bir diğer yeniliği de “Dual Fan” özelliği. Cihazın dört tarafından içerideki sıcak hava tahliye ediliyor. Kasanın iki yanında ve arka tarafında köpekbalığı sırtı şeklinde dörtlü fan çıkış yeri bulunuyor.

Nitro Sense, RGB Işıklandırma

Oyuncuların özellikle vazgeçemediği özelliklerden birisi hiç şüphesiz ışıklandırmalı klavye. Nitro modellerinde Nitrosense uygulaması ile renklendirmeyi kontrol edebilirsiniz.

Kutu içeriğinde beni özellikle şaşırtan bir başka şey oldu.  Acer, ilave ikinci disk için kullanılmak üzere 4 adet vida ve bağlantı kablosu eklemiş. Bir çok üretici bu tip bir upgrade için bu malzemeleri zahmet edip kutunun içerisine koymuyor. Acer bu konuda bence çömert davranmış.

Batarya ve şarj süresine gelince!

Bataryanın 4 hücreli güçlü bir lityum-ion batarya olduğunu tekrar söyleyelim. Bu da şarj sürelerinin uzunluğundan belli oluyor. Zira tam şarj için yaklaşık 2 saat prizde takılı tutmak zorunda kaldım. Tahmin edeceğiniz üzere tam kapasite oyun süresi belki de bu yüzden oldukça tatmin edici olacak. Günlük kullanımda ise kullanım süresi 9 saate kadar şeklinde belirtiliyor. Ayrıca, sanırım 4 hücreli büyük batarya 2,5kg’lık kasa ağırlığının da önemli sebeplerinden birini teşkil ediyor.

Büyük Şarj Adaptörü!

Gelelim şarj adaptörüne, bence normalden büyük ve ağır geldi gibi. Özellikleri ise 19.5V 11.8A 230.1W.

Ses

Ses tarafında ise DTS:X Ultra destekli 2W’lık çift hoparlöre sahip. Özellikle oyun oynarken illa kulaklık takmak zorunda bırakmıyor sizi.

WiFi 6 Desteği Önemli

Intel® Killer E2600 Ethernet Kontrolörü, Intel® Killer™ Wi-Fi 6 AX1650i ve Control Center 2.0 ile online oyunlardaki rakiplerinizi hezimete uğratmak için gerekli tüm araçlar sunuyor. Yalnızca Killer ağlarının sunabileceği düşük gecikme süresini ve güvenilir bağlantıyı da size sunuyor. WiFi 6 desteğinin özellikle 3 katına kadar daha hızlı veri akışı sağlayabildiğiniz de belirtmekte fayda var.

Bolca Bağlantı Noktası

HDMI 2.1 ve Intel® Thunderbolt™ 4’ün yanı sıra 1. ve 2. Nesil desteğine sahip en yeni USB 3.2 standardını içeren eksiksiz bağlantı noktası yelpazesine tüm çevre birimlerinizi bağlayabiliyorsunuz. Yani evinizde çok daha büyük bir TV veya ikinci bir Oyun Monitörü bağlayarakta kullanabilirsiniz.

Gördüğünüz gibi özetlemeye çalıştığım, bir dizi oyuncu bilgisayarı için önemli özelliklere sahip olan Nitro 5 için gelelim altın sorunun cevabına…

Altın Soru?

(2022) Acer Nitro 5 Intel 12. Nesil İşlemcili Oyun Bilgisayarı Alınır mı?

Şu anki oyun bilgisayarı fiyatlarını göz önüne aldığımızda, 20 Bin TL ile 60 bin TL gibi bir bütçe ihtiyacından bahsediyoruz. Acer’ın bu modeli aslında her bütçeye uygun hem günlük kullanım için ideal çözümleri sunacak hemde iyi bir oyun performansı sunacak seçenekleri size sunmak için çok fazla kişiselleştirilebilen özellikler sunuyor. Elimdeki bu model 30 Bin TL bandında ve emin olun size bence oldukça iyi oyun bilgisayarı özellikleri sunuyor.

Bence, (2022) Acer Nitro 5 Intel 12. Nesil İşlemcili Oyun Bilgisayarı alınır.  Kendi İhtiyaçlarınıza ve bütçenize en uygun Nitro 5’i ise buradan seçebilirsiniz.