Sosyal Medya

Güvenlik/Koruma

267 Milyon Facebook Kullanıcısının Verileri Sızdırıldı

Facebook'un kişisel verileri koruma konusundaki açıkları devam ediyor. Şimdi ortaya çıkan veri tabanında 267 milyon kullanıcının verileri var

Facebook Verileri yine sızdırılmış, bu sefer sayı 267 Milyon

267 Milyon Facebook Kullanıcısının Verileri Sızdırıldı.

Comparitech ve güvenlik araştırmacısı Bob Diachenko, yetkisiz erişimi engelleyen bir şifre bile olmadan, çevrimiçi ortamda bırakılan 267 milyondan fazla Facebook kullanıcısının verilerini içeren bir veritabanını ortaya çıkardı.

Elasticsearch verilerinde, kullanıcı kimlikleri, telefon numaraları ve çoğunlukla ABD merkezli kullanıcıların adları bulunuyor. Kanıtları inceleyen Diachenko ‘ya göre, veriler muhtemelen “Vietnam’daki suçlular tarafından yasadışı bir sızma operasyonu veya Facebook API suistimali” nden geldi.

Söz konusu açıklar giderildi mi henüz bilinmiyor ancak 267 milyon kişinin daha verilerinin ortaya çıkması; Facebook’un bu konudaki sıkıntılarından sadece bir tanesi daha olarak nitelendirilebilir.

Facebook’un bu konudaki açıklaması ise; “Bu konuyu inceliyoruz, ancak bunun, insanların bilgilerini daha iyi korumak için son birkaç yılda yaptığımız değişikliklerden önce elde edilen bilgilerin muhtemel olduğuna inanıyoruz.”

Facebook öyle desede, 267 Milyon Facebook Kullanıcısının Verileri Sızdırıldı gerçeği karşımızda duruyor.