Sosyal Medya

Donanım

43 inçlik yeni ROG Strix XG43UQ Xbox Edition oyuncu monitörü!

43” oyuncu monitörü Xbox Series X’te yerel 4K oynanış sunmanın yanı sıra Xbox Series X|S’te HDMI 2.1 üzerinden 120 Hz’e destek vererek yeni nesil oyun deneyiminin tüm potansiyelini açığa çıkarıyor.

ASUS Republic of Gamers ve Xbox, güçlerini ROG Strix XG43UQ Xbox Edition’da birleştirdi

43” oyuncu monitörü Xbox Series X’te yerel 4K oynanış sunmanın yanı sıra Xbox Series X|S’te HDMI 2.1 üzerinden 120 Hz’e destek vererek yeni nesil oyun deneyiminin tüm potansiyelini açığa çıkarıyor.

  • 43 inç boyutundaki bu monitör Xbox Series X®’te HDMI® 2.1 üzerinden 4K oyun deneyimi ve Xbox Series X|S®’te 120 Hz’e kadar yenileme hızı sunarken bilgisayarlarda da DisplayPort™ 1.4 ile 4K 144 Hz görüntüler veriyor.
  • Xbox® ekibiyle birlikte geliştirilen bu monitörde, Xbox Series X|S’te en iyi renk, kontrast ve ton ayarları için yerleşik bir Xbox modu bulunuyor.
  • Maksimum 1000 nit parlaklık sunan bu monitör, HDR Gaming Interest Group (HGiG) profiliyle mükemmel HDR oyun deneyimi yaşatıyor.
  • Otomatik Düşük Gecikme modu giriş gecikmesini standart 4K TV’lerin yarısına getiriyor.

ASUS Republic of Gamers (ROG), ROG Strix XG43UQ Xbox® Edition oyuncu monitörünü duyurdu. ROG ve Xbox AR-GE ekiplerinin ortak çalışmasının ürünü olan 43 inç boyutundaki bu oyuncu monitörü yeni nesil oyun deneyiminin sınırlarını zorlamak için tasarlandı.

43 inç boyutundaki devasa Strix XG43UQ Xbox Edition, Xbox Series X’te HDMI® 2.1 üzerinden renk alt örnekleme olmadan yerleşik 4K (3840×2160) çözünürlük sunuyor. Monitör ayrıca Xbox Series X|S®’te 120 Hz’e kadar destek veriyor. Bilgisayarda ise DisplayPort™ 1.4 ile 4K 144 Hz görüntüler elde ediliyor. Monitörde Xbox Series X|S’te en iyi renk, kontrast ve ton ayarlarını sunan yerleşik bir Xbox modu bulunuyor. HDR oyun deneyimi için ise ROG Strix XG43UQ Xbox Edition’daki HDR Gaming Interest Group (HGiG) profili oyunlarda geliştiricilerin hayal ettiği görüntüleri inanılmaz HDR kalitesiyle sunuyor.

Parlak görüntüler ve düşük giriş gecikmesi

DisplayHDR™ 1000 sertifikasına sahip olan ROG Strix XG43UQ Xbox Edition, 1000 nit maksimum parlaklıkla OLED TV’lerden en az üç kat daha parlak. Otomatik Düşük Gecikme modu ise giriş gecikmesini standart 4K TV’lerin yarısına getiriyor. Ayrıca yansıma önleyici yapı aydınlık ortamlarda film izlerken veya oyun oynarken daha iyi bir kullanıcı deneyimi sağlıyor.

Xbox ve PC ile uyumlu

ROG Strix XG43UQ Xbox Edition’da kullanılan AMD FreeSync™ Premium teknolojisi bilgisayarda oyun oynarken saniyede 144 kare görüntüleyebiliyor. Bu yüksek kare hızına ek olarak Çok Düşük Hareket Bulanıklığı Senkronizasyonu (ELMB Sync) teknolojisi hareket bulanıklığını azaltıyor. Bu teknolojiyle birlikte çalışan değişken yenileme hızı teknolojisi gölgelenme ve görüntü yırtılması gibi durumları ortadan kaldırarak son derece net ve yüksek hızlı görüntüler ortaya çıkarıyor.

ROG Strix XG43UQ Xbox Edition’da USB 3.0, HDMI 2.1 ve 2.0, DisplayPort 1.4, ses hat girişi ve kulaklık jakı gibi geniş bağlantı seçenekleri bulunuyor. Ürünle birlikte gelen uzaktan kumanda sayesinde kullanıcılar görüntü ayarlarını kolayca yapabiliyor.

ROG oyun tutkunlarına güç veren yenilikçi ürünleriyle sektörde yeni standartlar belirlemeye devam ediyor. ROG oyuncu monitörleri sektöre öncülük etmeyi sürdürüyor. Bunun en son örnekleri arsında HDR oyun deneyimi için mini LED teknolojisinin kullanılması ve e-spor profesyonelleri için geliştirilen 360 Hz ekranlar yer alıyor.

Xbox Donanım Ortaklıkları Direktörü Matt Kesselring, “Designed for Xbox ekibi olarak her zaman kullanıcıların oyun deneyimini zenginleştirmek için çalışıyoruz. ASUS Republic of Gamers ile yaptığımız iş birliği sonucunda ortaya çıkan yeni oyuncu monitörünü duyurmaktan heyecan duyuyoruz. Bu monitör, Xbox Series X|S’in hızından, performansından ve teknolojisinden sonuna kadar yararlanıyor.” dedi.