Sosyal Medya

iPhone

5G destekli iPhone için Apple özel bir antene güvenebilir

Apple kısa zamanda 5G destekli iPhone üretimine geçmek için özel bir anten tasarımına karar vermek durumunda. İşte detaylar...

Söylentilere göre Apple’ın 5G destekli iPhone’u özel bir anten kullanabilir

5G destekli iPhone için 2020 hedefi vardı, şimdi o yıldayız, o sene bu sene olabilir.

Son bir kaç yıldır Apple’ın 5G destekli bir iPhone sunabileceği, hatta bunu 2020 yılında sunabileceğinden bahsediyorduk. Şimdi o beklenen yıldayız ve özellikle ABD’de mevcut operatörler yüksek bant genişliğini abonelerine sunmaya başladı.

Özellikle Samsung’un yeni amiral gemisi Galaxy S20 Serisinde 5G desteği sunmasından sonra Apple’dan da benzer bir hareket beklemek gayet doğal. Ancaj Fast Company‘ye göre, şirket hala 2020 iPhone modelleri arasında 5G sürümüne yer vermek için iki tasarım arasında bir seçim yapmaya çalışıyor.

Söylentilere göre Apple’ı kalınlık takıntılı tasarımcıları özel bir anten konusunda karar vermeye çalışıyor. Şirket geçen yıl Intel’in teknolojisini satın aldılar. Bu sayede şirket Qualcomm’a güveniyor olsa bile 5G iPhone’u mümkün olan en şık tasarım yapma konusunda ne kadar istekli olduğunu gösteriyor.

Apple ve Qualcomm’un telif hakları konusundaki sıkıntılar her ne kadar çözülmüş olsa da, iki şirketin birbirine ne kadar güvenebildiği soru işareti. Apple bir şekilde daha fazla ödememenin yollarını arayacaktır. Yine de 5G Destekli iPhone modelinin Samsung gibi Snapdragon X55 modem kullanacağı gayet açık. Apple kısa zaman içinde bir seçim yapmalı ve üretime başlamalı aksi halde yetişmesi zor. Hele hele coronavirüs engelinden sonra zaman daha önemli hale geldi.

5G destekli iPhone

Küçük bir hatırlatma elbette 5G teknolojisini karmaşıklığı bir yana Apple iPhone 4’te kendi anten tasarımını kullanmıştı.