Sosyal Medya

iPhone

6.7 inçlik bütçe dostu iPhone 14 modeli 2022’de çıkabilir!

Bütçe dostu iPhone 14 modeli geliyor, 6.7 inçlik bütçe dostu iPhone 14 modeli 2022'de sunulacak modeller arasında yer alabilir.

Apple’ın 2022’de çıkaracağı iPhone modelleri içerisinde büyük ekranlı ve ucuz bir model olması bekleniyor!

Popüler analist Ming-Chi Kuo, 900 doların altında bir 6.7 inç iPhone modeli bekliyor. Apple’ın gelecek planlarına ilişkin tahminlerde tarihsel olarak bakıldığında büyük bir başarı elde eden analist olan Ming-Chi Kuo, teknoloji devinin 2022 için iPhone serisinin uygun fiyatlı 6.1 inç ve 6.7 inç modelleri içermesini bekliyor.

9to5Mac’e göre ünlü analist, Apple’ın önümüzdeki yıl iki düşük kaliteli – bize göre uygun bütçeli modeli, üst seviye 6.1 inç ve 6.7 inç iPhone 14’lerle birlikte piyasaya süreceğini söylediği yeni bir yatırımcı notu yayınladı.

Kuo ayrıca uygun fiyatlı 6,7 inçlik modelin 900 dolardan daha ucuza mal olmasını beklediğini söyledi. Hali hazırda Apple’ın tek 6,7 inçlik telefonu olan iPhone 12 Pro Max için tüketiciler 1.099 $.

Ekran altı parmak izi sensörleri de olabilir!

6.7 inçlik bu yeni iPhone ki muhtemelen iPhone 14 olarak isimlendirilecek daha ulaşılabilir bir model haline getirilmenin yanında ekran altı parmak izi okuyucu özelliğinin de eklenmesi bekleniyor. Apple kimlik doğrulama için FACE ID konusunda gereğinden fazla ısrar edince, pandemi süresinde bir çok kullanıcı sıkıntılar yaşadı. Hala yeni iPhone’lar da etkinli bir parmak izi okuyucu özelliği yok.

Bu beklentiyi ortaya çıkaran da Patently Apple tarafından bu yılın başlarında tespit edilen bir patent başvurusu oldu ve  teknoloji devinin bir ekran altı TouchID teknolojisi geliştirdiğini gösteren en önemli kanıtlardan birisi de bu.

Peki iPhone 14 modellerin üst düzey seçenekleri satmak için ekstra neler olabilir?

Muhtemelen iPhone 14’ün üst düzey modellerinde ise 48MP’lik bir geniş açı kamera güncellemesinin yer alması bekleniyor. 2022 modellerinin içerisinde 5.4 inçlik iPhone Mini’ler olmayacağı da belirtiliyor. Mart ayındaki bir Nikkei raporuna göre Apple, yılın ilk 6 ayı boyunca iPhone 12 mini üretimini azalttı. Planlanandan yüzde 70 daha az Mini üretileceği de belirtilen bilgiler arasında yer alınca, Mini’nin çok satmadığı anlaşılıyor.