Sosyal Medya

Android

Xiaomi 108 MP’lik Akıllı Telefonunu Duyurdu

Xiaomi CC9 Pro Özellikleri ve Fiyatı. Xiaomi akıllı telefonlardaki megapiksel savaşlarında inanılmaz bir rakamlar karşımızda! 108 MP Kamera!

Xiaomi CC9 Pro, akıllı telefonda megapiksel savaşlarında son nokta!

Xiaomi 108 MP’lik Akıllı Telefonunu Duyurdu. Xiaomi CC9 Pro özellikleri ve fiyatı nedir?

Xiaomi, satın alabileceğiniz en yüksek çözünürlüklü kameralardan biri olan CC9 Pro akıllı telefonunu tanıttı.

Öyle ki; 108 megapiksel geniş açılı kamera, Fujifilm’in yaklaşık 15 kat daha büyük bir sensöre sahip olan 102 megapiksel GFX 100 orta formatlı kamerasından daha fazla çözünürlüğe sahip. Bunun da ötesinde, Xiaomi CC9 Pro’nun dört arka kamerası daha var: 5 megapiksel 5x telefoto, 12 megapiksel 2x telefoto, 20 megapiksel ultra geniş açılı mercek ve büyük 1,75um pikselli 2 megapiksel makro kamera.

Daha önceden bildiğimiz gibi Samsung, 108 megapiksel ISOCELL Bright HMX sensörünü Xiaomi ile birlikte geliştirdi.

1/33 inçlik bir sensör olarak, oldukça büyük – Sony’nin RX100 VII modelindeki 1 inçlik sensörün yaklaşık dörtte üçü veya Nokia’nın klasik, şişkin PureView 808 akıllı telefon kamerasında kullanılan sensörden biraz daha küçük.

Xiaomi CC9 Pro diğer özellikleri

Neresinden bakarsanız bakın, 5 megapiksel 5x kamera, 10x ile 50x arasında hibrid yakınlaştırma düzeylerini destekliyor ve bu telefona oldukça etkileyici bir yakınlaştırma aralığı sağlıyor.

Aşağıdaki görsele dikkatle bakarsanız, Pekin’deki etkinlikte çekilmiş 108 MP’lik orjinal resimden  bir kısmını kırptığınızda bile inanılmaz kalitede resim elde edilebiliyor…

Yine de belirtmekte fayda var. 108 MP’lik çekim esnasında düşük 8 piksel perdesi kullanıldığı için çok düşük ışıkta beklendiği kadar iyi sonuç vermeyebilir. Varsayılan olarak, Samsung Tetracell teknolojisi birlikte dört piksele katıldığı için 27 megapiksel kamera gibi çalışacak.

Bunun ötesinde yine de yeterince ışığınız varsa, “4,24 metre yüksekliğe kadar pano düzeyinde baskılar üretmek” için 108 Mega pikselin tamamı ile çekim yapabilirsiniz.

Ultra geniş açı 20 megapiksel kamera 117 derecelik görüş alanına sahip ve ön 32 megapiksel kamera. Titreşimsiz çekimleri sağlamak için, Xiaomi CC9 Pro 4 eksenli optik görüntü sabitleyiciye sahipve 4K videoyu yumuşatmak için Xiaomi’nin ShootSteady teknolojisini kullanıyor. 960 fps ağır çekim  desteği Vlog’lar için yeterince iyi sonuçlar elde etmesini sağlayabilir.

Huawei’nin P30 Pro ve Pixel 4‘te olduğu gibi, akıllı telefon aynı zamanda Xiaomi’nin gürültü ve paraziti azaltmak için birden fazla çekimi bir araya getiren tamamen yeni Gece Modu 2.0’ı da içeriyor. Ayrıca düşük ışıkta RAW fotoğraflar çekmekte mümkün. Tüm bunlara alternatif olarak arka taraftaki iki LED ışıkla bir el feneri yada portre modundaki çekimlerde kullanabileceğiniz bir yumuşak ışık kaynağına da sahipsiniz.

Kameralar Xiaomi CC9 Pro’nun sadece etkileyici tek özelliği değil. Bataryası da 5,260 mAh’lik bir batarya. Diğer özellikler arasında kenardan kenara 6.47 inç kavisli FHD + AMOLED ekran ve Snapdragon 730G mobil platform işlemcisine sahip. Biliyorum amiral gemisi telefonlarda gördüğümüz Snapdragon 855+ yok mu diyorsunuz? ancak o zaman belki de aşağıdaki gibi uygun fiyata veremeyebilirlerdi?

Xiaomi CC9 Pro Fiyatı?

Xiaomi CC9 Pro Çinde 6GB RAM ve 128GB depolama alanlı modeli  2,799 Yuan yaklaşık 400 dolara satışa sunuluyor. 8GB RAM’li modeli 440 dolar. Xiaomi CC9 Pro Premium Edition modeli ise 3,499 Yuan yani yaklaşık 500 dolar. 8GB RAM ve 256GB depolama alanı sunuyor.108MP kamera için bir 8P lens sistemi ile birlikte…

Elbette bu model Çin dışında satışa sunulacak mı? henüz bilmiyoruz.