Sosyal Medya

Otomobil

Volkswagen Elektrikli Otomobil Üretimini Arttırıyor, Hedef 1.5 Milyon!

Volkswagen Elektrikli Otomobil Üretimini Arttırıyor, Hedef 1.5 Milyon adet. ID.3'ün üretim kapasitesini arttıran şirket talebin artacağını?

Volkswagen’de yeni hedef 2025’e kadar 1.5 Milyon Elektrikli Otomobil

Volkswagen Elektrikli Otomobil Üretimini Arttırıyor, Hedef 1.5 Milyon.

VW elektrikli otomobil üretimini arttırıyor. Yeni hedef 1.5 milyon EV. En yakın çıkacak model olarak görülen ID.3’ün üretim adedi artırılıyor.

Volkswagen 2015’te başlayan dizel skandalının yaralarını sarmaya çalışıyor. Ancak elektrikli otomobiller ile otomobil sektöründe rekabet hiç olmadığı kadar arttı. Markasına olan güveni yeniden inşa etmek için elektrikli araçlara yöneldi ve önümüzdeki birkaç yıl içinde EV’lerin üretimini önemli ölçüde artıracağını duyurdu.

Şirket, 2023’ün sonuna kadar üretmeyi planladığı 1 milyon adetlik üretim hedefini bir adım daha ileri götürerek 2025’e kadar 1,5 milyon elektrikli otomobil olarak yeni bir hedef koydu.

Elektrikli otomobiller için 2023 ve 2030 arası inanılmaz şeylerin olacağı bir yıl olacak. Türkiye’nin de yerli otomobilini ürettiği yıllar bu tarih arasında planlanıyor. Bir çok yeni oyuncunun olacağı pazarda daha fazla yer almak için olsa gerek; rekabetin olacağı yıllarda daha fazla EV modeli üretmek için Alman otomobil devi üretim kapasitesini arttırıyor.

30 bin dolar gibi bir bütçe ile ID.3 gibi kompakt bir modeli satışa sunulacak. VW yeni elektrikli tesislerinde üretilecek modelleri için şimdiden 37 bin araçlık ön siparişleri aldığı da biliniyor. Yine de üretim hedeflerinin gerçek satışlarla bir olmadığını belirtmekte fayda var.

Yinede üretim artışı planlaması şirketin önümüzdeki yıllarda bu yönde ciddi bir talep beklediğini gösteriyor. Türkiye’de kendi yerli otomobilini üretmek için yola doğru zamanda çıkmış gibi görünüyor.