Sosyal Medya

Güncel Teknoloji

Abdi İbrahim’in 5. Sürdürülebilirlik Raporu’na ABD’den bir ödül daha

Abdi İbrahim, 5. Sürdürülebilirlik Raporu ile uluslararası arenada bir ödülün daha sahibi oldu. Abdi İbrahim’in “Geçmişten Geleceğe İyileştirme Yolculuğu” başlıklı 5. Sürdürülebilirlik Raporu, faaliyet raporlarının Oscar’ı olarak bilinen ve dünyanın en büyük uluslararası raporlama yarışması olan ARC Ödülleri’nde bronz ödüle layık görüldü. 

Abdi İbrahim’in 5. Sürdürülebilirlik Raporu’na ABD’den bir ödül daha! 

ARC Awards’tan Abdi İbrahim’e bronz ödül  

Abdi İbrahim, 5. Sürdürülebilirlik Raporu ile uluslararası arenada bir ödülün daha sahibi oldu. Abdi İbrahim’in “Geçmişten Geleceğe İyileştirme Yolculuğu” başlıklı 5. Sürdürülebilirlik Raporu, faaliyet raporlarının Oscar’ı olarak bilinen ve dünyanın en büyük uluslararası raporlama yarışması olan ARC Ödülleri’nde bronz ödüle layık görüldü. 

20 yıldır sektörün kesintisiz lideri Abdi İbrahim’in dünyaya, topluma, ekonomiye ve ilaç sektörüne katkılarını ve geleceğe yönelik hedeflerini açıkladığı 2019-2020 dönemini kapsayan 5. Sürdürülebilirlik Raporu; uluslararası alanda en prestijli ödüllerden International ARC Awards 2022’de “Sürdürülebilirlik Raporu: Amerika ve Avrupa” kategorisinde bronz ödül kazandı.

ABD merkezli MerComm kuruluşu tarafından düzenlenen ve faaliyet raporları alanında öne çıkan yarışmalardan biri olan ARC Awards’a çok sayıda ülkeden yüzlerce başvuru gerçekleşti. Yarışmada, bağımsız profesyonellerden oluşan uluslararası jüri; başvuruda bulunan şirketlerin faaliyet raporlarını yaratıcılık, açıklık, etkililik ve mükemmellik kriterlerine göre değerlendirdi.

Abdi İbrahim’in 5. Sürdürülebilirlik Raporu, daha önce de dünyanın en yaratıcı fikir ve projelerinin değerlendirildiği Muse Creative Awards 2022’de Yıllık Rapor kategorisinde en büyük ödül olan platin ödülün, iletişim tasarımı uzmanlarını ve yaratıcı bireyleri onurlandırmak ve ürettikleri işleri kutlamak için düzenlenen NYX Awards 2022’de de Yıllık Rapor kategorisinde en büyük ödül olan grand ödülün sahibi olmuştu. Uluslararası arenada kazandığı ödüllerin yanı sıra geçen yıl Türkiye’de yılın en heyecan verici pazarlama ödüllerinden biri olan İstanbul Marketing Awards 2021’de ise Sürdürülebilirlik Raporu kategorisinde en büyük ödül olan altın ödüle layık görüldü.

“Sürdürülebilirlik çalışmalarımızla ödül almaktan mutluluk duyuyoruz”

Geleceği iyileştirme yolculuğunda sürdürülebilirliği her alanda ön planda tutuklarını vurgulayan Abdi İbrahim Kurumsal İlişkiler, Sürdürülebilirlik ve İletişim Direktörü Dr. M. Oğuzcan Bülbül, önemli bir uluslararası ödül daha kazanmaktan mutluluk duyduklarını belirterek şöyle konuştu:

 “Abdi İbrahim olarak attığımız her adımda sürdürülebilirliği odağımızda tutuyor, değer zincirimizin her halkasına entegre etmeye odaklanıyoruz. Stratejik önceliklerimiz arasında yer alan ve Yönetim Kurulu seviyesinde takip edilen sürdürülebilirlik çalışmalarımızı ESG bakış açısıyla şekillendiriyoruz. Her alanda ilaç sektörüne öncülük ederken, hayatlarına dokunduğumuz insanlara, daha sağlıklı, daha yaşanabilir ve daha iyi bir geleceğin kapılarını açmayı hedefliyoruz. HEAL2030 sürdürülebilirlik stratejimizin vizyonuna uygun olarak tüm paydaşlarımız, ülkemiz ve dünyamız için artı değer yaratmanın ve 2030 yılında karbon nötr şirket olma hedefine emin adımlarla yürümenin gururunu yaşıyoruz. Bu kapsamda hazırladığımız sürdürülebilirlik raporumuzun faaliyet raporlarının Oscar’ı olarak nitelendirilen yarışmada ödül kazanması bizler için mutluluk ve gurur kaynağı.”

Estetik değeri yüksek, bütünsel ve fonksiyonel bir rapor

 

Abdi İbrahim’in; GRI standartları, Avrupa Yeşil Mutabakatı (The European Green Deal) ve BM’nin 17 Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları’nın yanı sıra paydaşlarının katılımıyla yaptığı Önceliklendirme Analizi ve Organizasyonel Yaşam Döngüsü Analizi (O-LCA) gibi sürdürülebilirlik çalışmaları ışığında içeriği kurgulanan Sürdürülebilirlik Raporu’nun tasarımı için “geçmiş” ve “gelecek” başlıkları altında dokuz stratejik tema belirlendi. “Geçmişten Geleceğe İyileştirme Yolculuğu” mesajı, bu dokuz temayı konu alan kolajlarla görselleştirildi. Abdi İbrahim’in geçmişine, bugününe ve gelecek vizyonuna ait görsel referanslarda geçmişten izler taşıyan kolajlar, bugünün dijital dünyasının görsel dili ile çerçevelendi. “Editoryal” tarafından hazırlanan raporun, kapağında ve seperatörlerinde yer alan illüstrasyonlar, ünlü kolaj sanatçısı “Selman Hoşgör” tarafından tasarlandı. Raporda yer alan Abdi İbrahim’in tesislerine ve genel merkezine ait fotoğraflar ise ünlü mimari fotoğrafçı “Cemal Emden” tarafından çekildi.

Abdi İbrahim’in 2019-2020 yıllarına ait kurumsal, çevresel, sosyal ve yönetsel alanlarda yürüttüğü sistematik ve kapsamlı projeler, sergilediği performans ve hedeflerin şeffaf bir şekilde aktarıldığı rapor; dijital dünyaya uyumlu, yatay formatta, kullanıcı dostu ve interaktif özellikler taşıyor. Kurumsal videolar, filmler ve web sayfalarına yönlendirilen linkler, paydaş görüşleri, ikonlar ve infografiklerle zenginleştirilen rapor; estetik değeri yüksek, bütünsel ve fonksiyonel tasarım ögeleriyle dikkat çekiyor.

Abdi İbrahim’in 5. Sürdürülebilirlik Raporu, Küresel Raporlama Girişimi’nin (Global Reporting Initiative-GRI) SKA Haritalama Hizmeti’nden (SDG Mapping Service) geçen Türkiye’nin ilk kurumsal sürdürülebilirlik raporu olma özelliğini taşıyor.