Sosyal Medya

Donanım

ACEFAST A45 PD65W Charger: Şeffaf 65W’lık Hızlı Şarj Adaptörü!

ACEFAST A45 PD65W şarj cihazı yalnızca bir güç kaynağı değil, aynı zamanda en son teknoloji ile şık tasarımın kusursuz bir karışımı olarak karşımıza çıktı.

ACEFAST A45 PD65W Charger: Şeffaf 65W’lık Hızlı Şarj Adaptörü!

 

ACEFAST A45 PD65W şarj cihazı yalnızca bir güç kaynağı değil, aynı zamanda en son teknoloji ile şık tasarımın kusursuz bir karışımı olarak karşımıza çıktı. AceFast’in şeffaflıkta sınır tanımayan mobil aksesuarları hem tasarım, hem de performans bakımından bizi şaşırtmaya devam ediyor.

 

Hatırlarsanız, AceFast’i size ilk olarak şeffaf tasarımlı kulaklıkları AceFast Crystal Earbuds T8 ve bütçe dostu AceFast T6 ENC modelleri ile duyurmuştum. Şahsen hem kutu tasarımlarını hemde ürünlerinin verimliliklerini beğendiğimi ifade etmek isterim. Bir çok ürününü bizim açımızdan Amazon üzerinden yurt dışından her ne kadar biraz vergi ilave ederek satın alabiliyor olsakta özellikle tasarıma herşeyden daha fazla önem verenlerin seveceği akıllı telefon aksesuarları var.

 

Çin’in Shenzhen Houshuxia Technology Co, Ltd çatısı altında önde gelen bir tüketici elektroniği markası olan ACEFAST, en son yeniliği olan A45 PD65W GaN3 Şarj Cihazı geçtiğimiz günlerde duyurdu.

 

Bildiğiniz gibi amiral gemisi akıllı telefon üreticileri ve özellikle Avrupa Birliğinin Çevreyi Korum Kararları sonrasında dünyanın şarj cihazı çöplüğüne dönmesinin azaltılması konusunda ciddi adımlar atıyor. İlk olarak akıllı telefonların kutularından şarj cihazları şimdi de USB-C portu etrafında da bir sadeleşmeye gitti. Hal böyle olunca güvenilir, kompakt ve verimli şarj cihazlarının yanında birden çok cihaza daha fazla hizmet verecek şarj adaptörleri giderek daha fazla önem kazandı.

 

İşte bu noktada özellikle şeffaf tasarımıyla da ön plana çıkan ACEFAST A45 PD65W Hızlı şarj adaptörü hem özellikleri hem tasarımyla fark yaratıyor. Gelin bu modele birlikte bakalım.

 

Tasarım

ACEFAST A45 PD65W şarj cihazı sadece bir güç kaynağı değil, aynı zamanda en son teknoloji ve şık tasarımı ile karşımıza çıkıyor. Modelin benzersiz çift katmanlı kabuk tasarımı var arkasındaki tüm bileşenlerin neler olduğunu görebiliyorsunuz.

ACEFAST A45 PD65W şarj cihazı, dört çarpıcı renkten oluşan çarpıcı bir diziyle geliyor:

  • Mor Yonca, Dağ Sisi, Kiraz Çiçeği ve Mika Grisi.
  • Purple Alfalfa, Mountain Mist, Cherry Blossom ve Mica Gray

Benim test ettiğim renk ise kendi isteğim üzerine gönderilen bizim Antep Fıstığı Rengi diyebileceğimiz, Mountain Mist rengiydi. Modelin şeffaf ve dikkat çekici yanında harika kutu tasarımı da anlatılmaya değer.

Kutu ışık altında renk değiştiren bir tasarıma ve ön tarafında GaN3 logosu ve markanın adı ve güçü dikkat çekici şekilde yer alıyor. Altından açılan bant ile kolayca çekip kutuyu açabiliyorsunuz.

Kutunun arka tasarında ise tüm teknik veriler ve kullanım özelliklerine göre çıkış güçlerinin gösterildiği şemalar yer almakta.

Modellerin ilk bakışta dikkat çeken en temel özelliği sıradığı şeffaf tasarımları.

Ön tarafta portların göründüğü tasarımın yanları ise şeffaf iki katlı bir yapı var. İçeride kullanılan bileşenler farklı bir görüntü güzelliği yaratıyor.

Çıkış Özelliklerine baktığımızda ise;

  • üç adet 2x Type-C ve 1x Type-A USB portu görüyoruz.
  • USB-C bağlantı noktası dişi bağlantı noktası kauçuk çekirdeği turuncu-kırmızı.
  • USB-A bağlantı noktası dişi bağlantı noktası kauçuk çekirdeği mor renkte.

Ölçülerine Baktığımızda ise;

  • ACEFAST A45 PD65W Şarj Cihazının uzunluğu yaklaşık 60,16 mm
  • Şarj cihazının yüksekliği yaklaşık 55,28 mm
  • Kalınlık yaklaşık 34,03 mm

Bu ölçülerdende anlaşılacağı üzere model bir avuç içine sığabiliyor. AB standartlarına uygun olarak gönderilen model farklı coğrafyalara göre de priz çeşitlerine sahip.

Peki Şarj Performansı Nasıl?

ACEFAST A45 PD65W Şarj Cihazı, 2x Tip-C ve 1x Tip-A USB Bağlantı Noktası olmak üzere üç arayüz görüyoruz. İki Type-C1/C2 arayüzünün ölçülen gücü belirtilen değerleri karşılıyor.  USB Type-C bağlantı noktasının maksimum gücü 65W ve USB Type-A bağlantı noktası 20W.

iPhone 14 Plus’ı yüzde 12’den yüde 80’lere çıkarması sadece yarım saat sürdü. Hızlı şarjlarda gördüğümüz önemli bir performans. Model vaat ettiği değerleri karşılıyor.

 

Sonuç Olarak

USB-C ve USB-A bağlantı noktaları sırasıyla PD ve QC3.0 protokolleriyle sorunsuz entegrasyon göstererek şarj cihazının uyarlanabilirliğini ve güvenilirliği ile ACEFAST A45 PD65W GaN3 şarj cihazı sadece şık tasarımı ile değil vaat ettiği performansı da oldukça rahat karşılıyor.

Hem şık, hem son teknolojileri özellikleri üzerinde barındıran modelin Amazon Türkiye’de henüz satışını görmedim. Ancak yakında gelmesini bekliyorum.

Bu markanın ürünlerini sıradışı ve güzel buluyorum. Tasarıma ve performansa önem verenler için ideal bir hızlı şarj çözümü…

Acefast A45 PD65w GaN3 Şarj cihazı ile detayları bu linkte bulabilirsiniz.