Sosyal Medya

Genel

Adele’den Spotify ve Apple Music’e Süpriz!

Adele, yeni albümünü Spotify ve Apple Music’te yayınlamayacak.

Son günlerin en çok dinlenilen şarkıların başında Adele’in ‘Hello’ adındaki şarkısı geliyor. Adele’nin bu şarkısı Spotify ve Apple Music’te dinlenme rekoru kırsa da şarkıcıdan ilginç bir karar geldi.

’25’ adında yeni bir albümün çalışmalarını bitiren Adele, online müzik dinleme platformlarında bu albümün yer almayacağını açıkladı. Albümün yapımcısının paylaştığı bilgilere göre 25 albümü Spotify, Deezer veya Apple Music’te yer almayacak. Yani internet üzerinden dinleme imkanı olmayacak. Bunun yerine kullanıcılar, albümü sadece iTunes gibi platformlardan satın alabilecek.

Adele bir önceli albümü ’21’de de benzer bir karar almış ve albümünü ilk çıkışta Spotify’da yayınlamamıştı. 1 yıl sonra Adele’nin 21 albümü Spotify’da yer almaya başlamıştı. Ve albüm kısa bir süre içinde 30 milyon kişiye ulaşmıştı.

Aslında şarkıcılar ile online müzik platformlarının arası pek de iyi değil. Taylor Swift, Apple Music’in deneme sürümü boyunca sanatçılara ücret ödenmemesine karşı çıkmıştı. Daha sonra ise Apple, bu kararından vazgeçip 3 aylık deneme sürümü boyunca sanatçılara ücret ödeme kararı almıştı.

Adele’in verdiği bu karar online müzik servislerini nasıl etkiler bilmiyoruz. Ancak Apple Music ve Spotify’ın sanatçılarla başının dertte olduğu da bir gerçek.