Sosyal Medya

Güvenlik/Koruma

Spotify hatayı düzeltti şimdi daha çok şifre sıfırlamaya zorlayabilir

Spotify hatayı düzeltti şimdi daha çok şifre sıfırlamaya zorlayabilir. Spotify'ın yazılım hatası kullanıcı bilgilerini ifşa etti. Dikkat edin

Spotify hatayı düzeltti şimdi daha çok şifre sıfırlamaya zorlayabilir

Spotify’taki hata kullanıcı bilgilerini şirket ortaklarıyla paylaşmıştı. Hata düzeltildi ancak Spotify kullanıcıları şimdi daha fazla şifrelerini değiştirmeye zorlayacak.

Spotify kullanıyorsanız, giriş bilgilerinizi değiştirmenizi isteyen bir mesaj alıp almadığınızı görmek için e-posta gelen kutunuza bir göz atmak isteyebilirsiniz. Şirket TechCrunch’a söylediğine göre yakın zamanda, bir yazılım gözetimi özel hesap bilgilerini bazı iş ortaklarına ifşa ettikten sonra, kullanıcılarının küçük bir alt kümesinin parolalarını sıfırladı.

Söz konusu güvenlik açığı ilk olarak 12 Kasım 2020’de keşfedildi ancak bu açığın 9 Nisan 2020’den beri var olabileceği belirtiliyor. Spotify, güvenlik açığının bir sonucu olarak bir kişinin e-posta adresinin, görünen adının, şifresinin, cinsiyetinin ve doğum tarihinin açığa çıkmış olabileceğini söyledi.

Bu nedenle kullanıcıların en yakında zamanda yeniden şifrelerini sıfırlamalarında fayda var. Spotify her ne kadar kullanıcıların çok küçük bir kısmının bu yazılım hatasından kaynaklanan ifşa ile karşı karşıya kaldığı belirtilse de Spotify’ın kullanıcı sayısını düşündüğünüzde hiçte küçük rakamlar olmayabilir. Etkilenen kullanıcılara şifre sıfırlama işlemi yapılmış durumda…

Spotify’dan bu yönde bir e-posta alırsanız ve Spotify şifresini başka yerlerde kullandıysanız onları da değiştirmeniz yararınıza olabilir.