Sosyal Medya

Donanım

AMD 7nm Vega GPU, 32 GB Bellekli Dünyanın ilk 7nm GPU’su

AMD 7nm Vega GPU, 32 GB Bellekle Donatılmış ilk 7nm GPU'sunu duyurdu. Derin Öğrenmenin yanında şimdi de oyunculara destek verecek.

AMD 7nm 32GB Bellekli ilk GPU’sunu Duyurdu

AMD 7nm Vega GPU, 32 GB Bellekli Dünyanın ilk 7nm GPU’su.

AMD sayılarlar oynamayı seviyor. Intel’in 28 Çekirdekli 5 Ghz’lik CPU’sunun duyurulmasından hemen sonra bugün; kendi 32 Çekirdekli İkinci Nesil Threadripper CPU – İşlemcisini duyurmakta geç kalmadı.

Ama bu sabah AMD, dünyanın ilk 7nm GPU’sunu göstererek daha büyük bir adım attı.

Bu prototip Radeon Vega çipi, AMD’nin Instinct hattının bir parçası olacak. AMD’nin CEO’su Lisa Su, oyuncuların ilgili teknolojiyi Radeon oyun ekran kartlarına da yansıtacağına ikna etmede hızlı davranmasına rağmen, makine öğrenimini hızlandırmayı hedefliyordu.

Çip şirketleri arasındaki uzun ömürlü nanometre rekabeti, daha küçük devreleri ve aynı veya daha küçük ayak izine daha fazla işlem homuruna sığdırmaya izin veren bileşenler inşa etmek zorunda bırakıyor.

AMD 7nm Vega  GPU , prototipinin içinde yer alan özelliklerin ayrıntılarını açıklamamıştır, ancak çip, büyük miktarda büyük boyutlu bellek (HBM2) yığınlarıyla toplamda 32GB‘lık bir toplamı olan büyük boyutludur.

Radeon Vega Instinct 7nm yongası, derin öğrenmeyi ve AI görevlerini işlemek için yeni optimizasyonlar eklemeye kararlıdır ve beklenen iniş noktası iş istasyonları ve sunucu çiftliklerinde yerini alacaktır.

Bu, 7nm grafik yongalarının çağını hatırlatan yeni bir başlangıç noktasıdır. Ancak satına alabileceğimiz masaüstü sistemlerinde görmek için biraz daha sabırlı olmamız gerekecek. AMD donanım ortaklarına bu yılın sonlarına doğru bu ürünü göndermeye başlayacak.