Sosyal Medya

Android

Android uygulamaları Windows 11’e geliyor

Microsoft, bugünkü "Windows için sırada ne var" etkinliğinde, yeni görünümü ve güncellenmiş özellikleriyle en son işletim sistemini tanıttı. Windows 11...

Android uygulamaları Windows 11’e geliyor

Android uygulamaları Windows 11 ile entegre çalışabilecek…

Microsoft, bugünkü “Windows için sırada ne var” etkinliğinde, yeni görünümü ve güncellenmiş özellikleriyle en son işletim sistemini tanıttı. Windows 11…

Burada Windows 11’in tüm yeniliklerinden bahsetmeyeceğim tabi ancak dikkat çeken bir özellik var. Android uygulama desteği, yani Android uygulamalarının Windows 11 ile entegre çalışmasını sağlayacak bir destek var.

Microsoft App Store’un en büyük dezavantajlarından birisi tarih olmuş olabilir zira Microsoft Android Uygulamalarının Windows 11 ile düzgün çalışacağını duyurdu.

Öyle ki sadece uygulamalarda kısa yollarının olması ile kalınmayacak, başlat menüsünde ve diğer yerlerde bir program gibi yer alacaklar. Uyumlu Android uygulamaları Microsoft Store’da görünmeye başlayacaklar, ancak bunları Amazon uygulama mağazası aracılığıyla da yükleyebileceksiniz.

Microsoft’un bu entegrasyonu nasıl sağladığına gelince, Panos Panay açılış konuşmasında “Intel köprü teknolojisini” kullandığını ve “kesintisiz ve pürüzsüz” hale bu sayede getirildiğini söyledi.

Güzel haber ise sadece Intel destekli cihazlarda değil, AMD destekli cihazlarda da bu özellik kullanılabilecek. Şu anda mevcut olan çok sayıda Android uygulamasıyla Windows 11, mobil, dokunma merkezli iş akışları için çok daha davetkar bir işletim sistemi olacak gibi görünüyor.

Yeni işletim sistemi Microsoft Insider kullanıcılarına önümüzdeki haftalar denemeleri için sunulabilir ancak kararlı son sürüm bu yaz karşımıza çıkabilir gibi geliyor.