Sosyal Medya

iPhone

Apple, 36 saat aktivasyon sorunu yaşadı, Hem de en olmayacak zamanda!

Yeni yıl tatili için Apple Watch ve iPad gibi hediyeler alanlar 36 saat cihazlarını aktifleştiremedi. Soruna yoğun talebin yol açtığı...

Apple 36 saat iCloud Aktivasyon Sorunu Yaşadı! Sorun düzeldi!

Apple mümkün olabilecek en kötü zamanda iCloud aktivasyon sorunu yaşadı ve düzeltmesi tam 36 saat sürdü. Sorunun neden kaynaklandığı henüz belli değil ancak yeni yıl tatilindeki yoğun talep olabilir gibi..

Bir çok kullanıcı gibi yeni hediye ettiğiniz iPad’inizi veya Apple Watch’unuzu çalışır duruma getirme konusunda sorun yaşıyorsanız yalnız olmadığınızı artık biliyoruz.

AppleInsider’ın ilk bildirdiği gibi Apple, Noel Günü’nde başlamış gibi görünen iCloud hesabı ve oturum açma sorunları konusunda uyarıda bulundu. Pek çok kişinin cihazlarını ilk kez kurması ve özellikle benimde eleştirdiğim şekilde Apple Watch’a son güncellemelerin indirilme sürecinin uzun olmasına bir de aktivasyon sorunu eklenince tam bir kabusa dönüşmüş durumda…

Apple uyarıda fazla bir şey söylemese de, bir Twitter kullanıcısına “yüksek kapasitenin” sorun yarattığını söyledi. Ancak Apple gibi bir şirketin bunu göğüsleyecek kapasitesi olması gerekir. Özellikle tatil dönemlerinde yeni cihazların daha fazla alındığı ve onların aktivasyon sayısının doğal olarak artabileceği ön görülmeliydi.

Gerçek şu ki bir çok kullanıcı için bu sorunun geldi zaman, mümkün olan en kötü zaman…Etkinleştirme sorunları daha cihazı yeni alan bir çok kullanıcı için kötü bir deneyimin başlangıcı olabilir veya kullanıcıyı daha ilk dakikada cihazdan uzaklaştırabilir.

Apple sorunu 36 saatte çözmüş olsa da bu bile uzun bir süre…