Sosyal Medya

iPhone

Apple, bir WebKit açığını gidermek için iOS 14.4.1’i yayınladı!

Apple, tüm iPhone, iPad ve Mac kullanıcılarının mümkün olan en kısa sürede indirmelerini önerdiği bir dizi güncelleme yayınladı. iOS 14.4.1...

Apple, bir WebKit açığını gidermek için iOS 14.4.1’i yayınladı!

Apple, tüm iPhone, iPad ve Mac kullanıcılarının mümkün olan en kısa sürede indirmelerini önerdiği bir dizi güncelleme yayınladı. Maalesef  iOS 14.5 ve Big Sur 11.3 henüz yayınlanmadı ancak şimdilik iOS 14.4.1 ve macOS 11.2.3 için bu güncelleme mümkün…

Bu güncelleme ile ilgili yapılan tek açıklama, son derece önemli bir güncelleme olduğu ile ilgili kısa bir açıklama oldu. Ancak Apple’ın destek sayfalarından elde edilen bilgilere göre her iki güncelleme de; Apple’ın Safari tarayıcısına güç veren motor olan WebKit içindeki bir bellek bozulması sorununu ele alıyor.

Google ve Microsoft’taki güvenlik araştırmacıları tarafından keşfedilen güvenlik açığı, kötü niyetli kişilerin “kötü amaçla oluşturulmuş” web içeriğini kullanarak cihazlarınızda kod yürütmesine izin vermiş olabilir.

Güncellemeyi nasıl yapabilirsiniz?

iOS’ta, Ayarlar uygulamasını açıp ardından “Genel” e ve ardından “Yazılım Güncelleme” ye dokunarak iPhone veya iPad’inize bir güncellemeyi manuel olarak indirebilirsiniz.

MacOs tarafında ise Sistem Tercihleri ​​menüsünü açın ve “Yazılım Güncelleme” yi tıklayın hepsi bu…