Sosyal Medya

iPhone

Apple, Eski iPhone sahiplerine 25 dolar ödeme yapacak

Apple 25 dolar ödeme yapmayı kabul etti. Toplamda 500 milyon dolar eski iPhone sahiplerine ödenecek. Eski iPhone sahipleri talep ederse?

Eski iPhone Sahipleriyle Mahkemelik olan Apple, çareyi 25 dolar ödemekte buluyor

Apple 25 dolar ödeme yaparak sorunu gidermek istiyor.

Eski iPhone sahipleri, Apple’ın kasıtlı olarak bilgi vermeden cihazlarını yavaşlattığı gerekçesiyle ABD’de Apple’ı dava etmişlerdi. Apple toplamda 500 Milyon dolarlık bir ödeme yapmayı kabul ederek bu sorunu çözmeyi planlıyor.

Şirket iPhone 6, iPhone 6S, iPhone 7 ve iPhone SE model telefonlara sahip müşterilerine talep etmeleri halinde 25 dolar ödeme yapacak.

Apple neden bilgi vermeden cihazları yavaşlatmıştı?

Bildiğimiz gibi 2017 yılında eski model cihazlar beklenmedik bir şekilde – aniden kapanıyor ve kullanıcıların büyük şikayetleri özellikle bir yılı geçmiş pile sahip olanlar da daha fazla ön plana çıkıyordu. Teknoloji devi; 2017 yılında, eski model cihazlarında “beklenmedik şekilde kapanmaların önüne geçmek” gerekçesiyle performans yavaşlatmasına gittiğini kabul etti.

Sonrasında ise tüketici avukatları şirket aleyhine bir bir ardına davalar açtı.

Apple hatasını kabul edip, özellikle eski pillerin değişikliği konusunda pil değişim kampanyaları başlattı – batarya değişimlerinde 29 dolarlık indirime gitti. Ancak, bir çok kişi bu süreçte yüzlerce dolar harcayıp yeni telefon aldıklarını ve mağdur olduklarını belirterek tüketici avukatlarına başvuruda bulundu.

Apple, bu konuda hatasını kabul etmese de tüketici avukatları ile uzlaşma yolunu seçti ve 93 milyon doları avukatlara verilmek kaydı ile 500 milyon dolara kadar ödeme yapma sözü verdi.

Anlaşma gereği, iPhone 6, 6S, 7 ve SE model telefonu olan müşteriler talepte bulunmaları halinde şirketten 25 dolar iade alabilecek.

Engadget