Sosyal Medya

iPhone

Apple, iOS 15.4 yayınlandı! Maske dostu Face ID ile kilit açma özelliği eklendi!

Apple yeni işletim sistemine eklenen son özelliklerini, en yeni güncellemesi iOS 15.4 ile duyurdu. Ayrıca iPadOS 15.4'te yayınlandı. Apple, iOS 15.4'ü kullanıma sunmaya başladı. Merakla beklenen güncelleme, şirketin Ocak ayında test etmeye başlamasından bu yana birçok iPhone kullanıcısının denemek için beklediği bir kaç özellik içeriyor. 

Apple, iOS 15.4’ü maske dostu Face ID ile kilit açma özelliğiyle piyasaya sürdü

Apple yeni işletim sistemine eklenen son özelliklerini, en yeni güncellemesi iOS 15.4 ile duyurdu. Ayrıca iPadOS 15.4’te yayınlandı. Apple, iOS 15.4’ü kullanıma sunmaya başladı. Merakla beklenen güncelleme, şirketin Ocak ayında test etmeye başlamasından bu yana birçok iPhone kullanıcısının denemek için beklediği bir kaç özellik içeriyor.

Elbette en dikkat çekici yeni özellik maske takarken cihazınızın ekran kilidini açma özelliği. Böylece yüzünüzü kapatmadan veya şifrenizi girmeden telefonunuzun kilidini açmak için bir Apple Watch’a ihtiyacınız artık kalmıyor.

Maskeli olarak FACEID ekran kilidi açma özelliğini manuel olarak etkinleştirmek gerekecek!

Özelliği, iOS 15.4’ü yükledikten sonra, Ayarlar menüsünün Face ID ve Parola bölümünde manuel olarak etkinleştirmeniz gerekiyor. iOS 15.4 ayrıca Siri için yeni bir ses seçeneği de ekliyor.

iPad içinde yeni sürüm var. iPadOS 15.4’te bu fırsattan yararlanılarak kullanıma sunuldu. İlk olarak Haziran ayında WWDC’de duyurulan ve daha sonra yıl sonunda ertelenen birden fazla Mac ve iPad’i  tek bir klavye ve trackpad veya fare ile kontrol etmenize olanak tanıyan özellik artık kullanımda…

Unicode 14.0’ın bir parçası olarak tanıtılan 37 yeni emoji karakteri de eklenmiş oldu.

Yeni güncellemeleri indirmek için iPhone veya iPad’inizde Ayarlar menüsüne ulaşmanız gerek, ardından “Genel”e ve ardından Yazılım Güncellemesine dokunmanız yeterli…