Sosyal Medya

iPhone

Apple iOS 14 ile Yazılım Geliştirme ve Test Etme Şeklini Değiştiriyor

Apple iOS 14 ile Yazılım Geliştirme ve Test Etme Şeklini Değiştiriyor. iOS 13 Hataları Strateji değişikliğine zorladı. Apple iOS 14 test.

Apple sorunlu iOS 13 lansmanından sonra iOS 14’te aynı hataları yapmak istemiyor

Apple iOS 14 sürümünde yeni yazılım geliştirme stratejisini kullanıyor.

Apple iOS 14 ile Yazılım Geliştirme ve Test Etme Şeklini Değiştiriyor. Yazılım şefi Federighi, sorunları erken tespit etmeyi kolaylaştırmak için iOS 14’ün geliştirilmesini ve test edilmesini elden geçiriyor.

Bloomberg’e göre, iOS 14 eksik özellikler için isteğe bağlı özellik yüklemek için “Flags – Bayraklara” sahip olacak.

Apple’ın iOS ve iPadOS’un yeni sürümlerini test etme biçimini değiştirdiği bildiriliyor.

Bloomberg’e göre, şirket şimdi test sürümleri üzerinde çalışacak ya da eksik ve hatalı çözülmüş özelliklerin varsayılan olarak devre dışı bırakıldığı “günlük yapımlar” üzerinde çalışacak. Dahili test cihazları, Flags adı verilen ayarlar uygulamasının yeni bir bölümünden tekrar açabilecekler.

Teorik olarak, bu, şirketin yeni eklenen bir özellik veya kod satırının ne zaman düzgün bir şekilde çalışmadığını tanımlamasına ve dış geliştiriciler ve müşteriler tarafından erişilebilir olmadan önce bir düzeltme yapmasına yardımcı olacaktır.

Apple’ın yeni yazılım geliştirme stratejisine ilişkin henüz bir resmi açıklama yapılmadığını da bildirmekte fayda var.

Doğrusunu isterseniz şirket içinde bu şekilde bir değişim şaşırtıcı değil, zira iOS 13 ile piyasaya sürülen cihazların hepsi daha satılmadan sorunlu halde oldu. Hemen güncellemeler bir biri ardına yayınlandı. iOS 13 testlerinde bir avuç cihazda takip edilen sorunlar belki de dünya genelinde büyük bir sıkıntıya neden oldu.

Bu hatalar arasında doğru çalışmayan bir kamera uygulaması ve ne zaman açık olduğunu anlamayan bir el feneri uygulaması da vardı. Bu nedenle Apple iOS 13.1’i bir haftadan daha az bir süre sonra serbest bıraktı.  Bilinen 24 adet hata giderildi. iOS 13.2, iOS 13.2.2 ile daha agresif bir RAM yönetim sistemi getirildi. iOS 13.2.3 ile de mail sorunları giderildi.

Neresinden bakarsanız bakın ciddi bir test sorunu yaşandığı ortada…

Yine de mevcut sıkıntılar Apple açısından kitlesen bir kaçışı tetiklemedi ancak ciddi bir prestij kaybına sebep oldu. Bu nedenle Apple tarafından yapılan yazılım ve donanımların eskisi kadar iyi olmadığını düşünenlerin ekmeğine yağ sürdükleri de söylenebilir.

Bloomberg’in yazısında dediği gibi bu tablet ve akıllı telefon özelliklerinin artan karmaşıklığı yüzünden de bu sorunların çoğalmış olma ihtimali yüksek. Apple müşterileri haklı olarak 700 dolar gibi yüksek rakamlar ödedikleri cihazlarından güvenilir ve duyarlı bir işletim sistemi bekliyorlar.

Bloomberg’e göre, yeni geliştirme stratejisi, iPad, watchOS, macOS ve tvOS dahil olmak üzere tüm Apple platformlarına uygulanacak. Şirket zaten Azul kod adlı iOS 14 için; yeni bir işlem kullanıyor ve güncellemenin bazı özelliklerini 2021’de iOS 15’e ötelemekle suçlanıyor.

Bloomberg