Sosyal Medya

iPhone

Apple iOS 9 ‘da Pil Ömrünü Uzatmaya Odaklandı !

Apple iOS 9 'da Pil Ömrünü Uzatmaya Odaklandı !Apple'ın yazılım geliştiricileri "achieving all-day battery life" başlığı altında pil ömrünü uzatmak için yapılmış yazılım değişiklikleri hakkında bir sunum yaptı.

Bildiğiniz gibi Apple WWDC açılışında amiral gemisi iOS 9 ile ilgili bir dizi özellik lanse etti. Ancak Apple’ın gizliden gizliye cebinizdeki akıllı cihazların pil ömrünü uzatmaya odaklanmış olduğunu görüyoruz.

Apple’ın yazılım geliştiricileri “achieving all-day battery life” başlığı altında pil ömrünü uzatmak için yapılmış yazılım değişiklikleri hakkında bir sunum yaptı.

batterylife1

En önemli bilgilerden birisi olarak iOS 9 ‘da artık yüklü uygulamaların pil ömrünüze ne kadar etkisi olduğunu yeni pil menüsü ile arka planda görüp takip edebileceksiniz.

batterylife2

Apple temel de uygulamalara arka planda rölantide tutmayı amaçlayan çözümlere odaklanmış duruyor.

Genel olarak Apple iOS 9 ‘da zaten pil ömrüne ekstra bir saat kazandıracak donanım değişiklikleri yapmıştı. Mevcut donanımın dışında mümkün olduğunca enerji verimliliğini arttırmak için sistem ve uygulamalar üzerinde optimizasyona çok zaman ayırmış görünüyor.

batterylife4

Bu sürüm ile aslında kullandığınız enerjiyi daha verimli kullanmaya geliştiriciler sizi doğrudan itiyor. Cihazınızı tüm gün kullanmak için bundan fazlası gerekir mi ?  Bunu hep beraber takip edeceğiz.