Sosyal Medya

iPhone

Apple iPhone Satışları 2016’da Düşecek!

Morgan Stanley:Apple, önümüzdeki sene ilk kez iPhone satışlarında gerileme yaşayabilir…

Gelecek ay ABD Las Vegas’ta düzenlenecek olan CES 2016, Tüketici Elektroniği Fuarı’nda yeni modelleri görmeye başlayacağız ve daha sonra da Şubat ayında İspanya, Barcelona’da düzenlenecek olan MWC 2016, Mobil Dünya Kongresi ile de yeni modeller sunulmaya devam edecek.

Oldukça çetin bir mücadelenin yaşanacağı 2016’da iki dev firma Samsung ve Apple arasında rekabetin de yine nefesleri keseceğini söyleyebiliriz. Apple, Eylül ayında iPhone 6S ve iPhone 6S modellerini sunmuştu ve 2016’da da tahminen Ekim ayına kadar bu cihazları ile pazarda yer alacak.

Apple’ın satış rakamları senenin son çeyreğinde en üst düzeyde olurken, daha sonraki sene çeyreklerde de güçlü bir pozisyonda karşımıza geliyordu. Gelecek dönemler için analistlerden de çalışmalar geliyor ve Apple iPhone hakkında bir rapor da Morgan Stanley analyisti Katy Huberty’den geldi.

Katy Huberty’e göre Apple’ın 2016 mali yılı içerisinde satışları %5.7 oranında düşüş gösterecek. Bu da Apple’ın ilk kez iPhone cihazlarının satış rakamlarında gerileme yaşayacağı anlamına geliyor.

Apple’ın 2016 mali yılında toplamda 218 milyon iPhone satışı gerçekleştireceği tahmin ediliyor. Diğer taraftan 2016 takvim yılında ise iPhone satış rakamları tahminlere göre 224 milyon seviyesinde gerçekleşecek