Sosyal Medya

Sağlık

Apple Koronavirüs’e Karşı 1 Milyon Yüz Kalkanı Üretiyor

Apple Koronavirüs'e Karşı 1 Milyon Yüz Kalkanı Üretiyor. Dünya genelinde ise 20 Milyon yüz maskesi yardımında bulunduklarını açıkladı.

Apple Koronavirüs Salgınına Karşı Haftada 1 Milyon Yüz Kalkanı Üretiyor

Apple Koronavirüs’e Karşı 1 Milyon Yüz Kalkanı Üretiyor. Üstelik bu rakam haftalık üretim adedi…

Apple’da ABD’li diğer teknoloji şirketlerinin yaptığı gibi Koronavirüs’e karşı elindeki teknolojiyi kullanmaya başladı. Tesla Model 3’ün parçalarını kullanarak solunum cihazı – ventilatör üretirken; Apple bir haftada koronavirüs salgınına karşı 1 milyon ‘yüz kalkanı’ üretecek.

Apple CEO’su twitter hesabından koronavirüs salgınında dünya genelinde 20 milyon koruyucu maske sağlandığını açıkladı. Buna ek olarak; bu hafta bitene kadar 1 milyon plastik koruyucu ‘yüz kalkanını’ en ihtiyaç duyulan yerlere ulaştıracaklarını açıkladı.

Tim Cook: “Bu Apple için bir sevgi ve minnettarlık çalışmasıdır” dedi.

Teknoloji devi Apple’ın CEO’su Tim Cook, firmanın koronavirüs salgını sebebiyle bugüne kadar dünya genelinde 20 milyonu aşkın koruyucu maske sağladığını açıkladı.

Hükümetlerle işbirliği içinde olduklarını açıkladığı sosyal medya videosunda Cook;

“Böylece maskelerin en fazla ihtiyaç duyulan yerlere bağışlanmasını sağlıyoruz. Tasarım, mühendislik, paketleme ve operasyonel bölümleri bir araya getirerek, sağlık çalışanları için koruyucu yüz kalkanı tasarlayıp üretmek için çaba gösteriyoruz. İlk teslimatımızı geçen hafta gerçekleştirdik. Doktorların ürünlerle ilgili geri dönüşü çok olumlu oldu” dedi

100’lük kutular halinde üretilecek…

“ABD ve Çin’de üretim yapıp malzeme sağlıyoruz. Bu hafta bitene kadar 1 milyon adet sağlamayı planlıyoruz. Daha sonra da haftalık 1 milyon adet teslim etmeye devam edeceğiz. Bu Apple için bir sevgi ve minnettarlık çalışmasıdır. “

Cook ayrıca sözlerini uzmanların evde kalma ve sosyal mesafeyi koruma tavsiyelerine uyulması çağrısıyla tamamladı.