Sosyal Medya

iPhone

Apple MagSafe Duo Şarj Cihazını 29W Adaptörle Kullanamazsınız!

Dikkat: Apple MagSafe Duo Şarj Cihazını 29W Adaptörle Kullanamazsınız. Apple eski adaptörleri kullanabilirsiniz diyor ama elinizdeki 29W ise.

Dikkat: Apple MagSafe Duo Şarj Cihazını 29W Adaptörle Kullanamazsınız!

Apple cihazların düzgün kullanımı ile ilgili olarak destek sayfasında “Best Practices” bölümü yayınladı.

Apple, MagSafe Duo Şarj Cihazının nasıl kullanılacağına dair uzun bir destek belgesi yayınladı ve içindeki ayrıntılardan biri, Apple hayranları için kötü bir haber olabilir.

AppleInsider, destek sayfasındaki bir notta şirketin kendi 29 W USB-C güç adaptörünün cihazla uyumlu olmadığını söylüyor.

Teknoloji devi, söz konusu şarj cihazı modelini her ne kadar aşamalı olarak kaldırmış ve 2018’de daha yeni bir 30W versiyonuyla değiştirmiş olsa da; maalesef eski adaptörü kullanan ve sahibi olanların başka bir şey bulması veya satın alması gerekecek…

AppleInsider’ın  da belirttiği gibi, MagSafe standart Qi şarj cihazlarının sağlayabileceğinin iki katı güç sağlayabilir. Ancak model 2019 ortalarında piyasaya sürülen bir özellik olan USB Power Delivery 3.0 özelliğine sahip adaptörlere de ihtiyaç duyuyor. Bu nedenle bu eski şarj cihazlarının Magsafe’lerin ihtiyac duyacağı özellikleri sağlamayabilir.

Magsafe ürünlerine geçiş Ekim ayında Apple etkinliğinden duyuruldu ancak MagSafe Duo Şarj cihazı ancak bu ayın başlarında müşterileriyle buluşabildi. Adından da anlaşılacağı üzere 129 dolarlık bu şarj cihazı aynı anda iki cihazı şarj edebilir. Apple yeni stratejisi gereği ürünlerini bir güç adaptörüyle göndermediğine göre elinizde 29W şarj cihazı yoksa diğer şarj cihazlarıyla bunu kullanabilirsiniz.

Apple’ın önerisi 11W’a kadar kablosuz şarj uyumlu 20W’lık adaptörler  yada 27W’lık kablosuz şarj adaptörü öneriyor.