Sosyal Medya

iPhone

Apple, mobil geliştiricileri hesap silmeyi kolaylaştırmaları için zorluyor!

Apple, hizmetlerinden ayrılmak istediğinizde hesabınızı ve verilerinizi kolayca silmenize izin vermeyen uygulamaları nihayet çökertiyor.

Apple nihayet mobil geliştiricileri uygulama hesabınızı kolayca silmenize izin vermeye zorluyor

Apple, kendi mobil uygulama platformu AppStore’da yer alacak uygulamalarda iki seçenekli güvenlik katmanı istiyor. Hesabınızı kolayca silmek ve uygulamadaki verilerinizi silmek gibi mobil uygulama içerisinde bu iki seçeneğin olmasını zorunlu kılıyor.

Görünen o ki Apple, hizmetlerinden ayrılmak istediğinizde hesabınızı ve verilerinizi kolayca silmenize izin vermeyen uygulamaları nihayet çökertiyor.

30 Haziran’dan itibaren şirket, kaydolma (veya hesap oluşturma yöntemleri) özellikleri sağlayan uygulamaların, kullanıcıların bu arayüz üzerinden hesaplarını silmelerine izin vermelerini sağlamaları gerektiğine dair bir politika uygulamaya başlayacak.

Bu konu ile ilgili şirketin geliştirici yönergelerinde söyledikleri ise;

“Uygulamanız hesap oluşturmayı destekliyorsa, uygulama içinde hesap silme seçeneğini de sunmalısınız. Uygulamalar, uygulamanın temel işleviyle doğrudan ilgili veya yasaların gerektirdiği durumlar dışında, kullanıcıların çalışması için kişisel bilgileri girmesini gerektirmeyebilir.

Temel uygulama işlevselliğiniz belirli bir sosyal ağla (ör. Facebook, WeChat, Weibo, Twitter vb.) ilgili değilse, oturum açmadan veya başka bir mekanizma aracılığıyla erişim sağlamanız gerekir.” şeklinde..

Apple, bu politika değişikliğini ilk olarak App Store inceleme kılavuzu yenilemesinin bir parçası olarak geçen yıl Dünya Çapında Geliştirici Konferansı’nda (WWDC) tanıttı. Geliştiricilerin uygulamalarını değiştirmeleri için 31 Ocak 2022’ye kadar bir son tarih sağladı.

Ancak, son tarihten birkaç gün önce Apple, geliştiricilere değişiklik yapmaları için biraz daha zaman vermek için zaman çizelgesini 30 Haziran 2022’ye kadar uzattığını söyledi.

Özellikle, uygulama üreticileri yalnızca geçici bir devre dışı bırakma seçeneğine izin veremez. Şirket, “ilgili kişisel verilerle birlikte tüm hesap kaydını silmeleri” gerektiğini söyledi.

iPhone üreticisi, hesap silme işleminin zaman alacağı konusunda geliştiricilerin kullanıcıları bilgilendirmesi gerektiğini de belirtti.

Bu, Apple’ın kullanıcıların hesaplarını silmesini kolaylaştıran olumlu bir adım tabi – bazen müşteri hizmetlerini aramak veya birden fazla e-posta göndermek gibi güçlükleri içeren bir süreçten kullanıcıları kurtarıyor. Biraz zorlama bir yöntemle de olsa… Umarım, diğer uygulama mağazaları da bu yeni uygulama politikasını izler.

Apple’ın geliştirici web sitesinde hesap silme yönergeleri hakkında daha fazla bilgi edinebilirsiniz.