Sosyal Medya

iPhone

Apple, pahalı bir “iPhone Ultra” üzerinde çalışıyor olabilir

Apple'ın en güçlü telefonu olan iPhone 14 Pro Max, 1.099 dolardan başlayan fiyatlarla şimdiden zaten bir çok kişi için oldukça pahalı. Ancak Apple, muhtemelen iPhone Ultra olarak adlandırılan daha da pahalı bir telefonu önümüzdeki yıl piyasaya sürmeyi planlıyor.

Apple daha da pahalı bir iPhone Ultra üzerinde çalışıyor olabilir

 

Apple’ın en güçlü telefonu olan iPhone 14 Pro Max, 1.099 dolardan başlayan fiyatlarla şimdiden zaten bir çok kişi için oldukça pahalı. Ancak Apple, muhtemelen iPhone Ultra olarak adlandırılan daha da pahalı bir telefonu önümüzdeki yıl piyasaya sürmeyi planlıyor.

Söz konusu bu yeni iddia, Apple hakkındaki yazılarıyla bilinen birinden, Bloomberg’s Mark Gurman’dan geldi. Gurman’ın “Power On” isimli son yazısı bu konudan bahsediyor.

Gurman, Apple’ın iPhone Ultra’yı kendi içinde tartıştığını ve 2024’te gelebileceğini iddia ediyor.

Söz konusu yaklaşan telefon hakkında somut bir ayrıntı vermediği yazısında, daha güçlü bir kamera ve çipin yanı sıra iPhone Pro Max’ten daha büyük bir ekrana sahip olabileceğine dair bilgiler paylaştı.

Açıkçası, tamamen kablosuz şarj teknolojilerini kullanan yepyeni özelliklere sahip bir iPhone Ultra dedirtecek ne gibi özellikler olacak şimdiden merak ediyorum. Şirketin gelirlerini daha da artıracak bir çözüm üzerinde çalışması bekleniyordu. Ayrıca şirketin ultra üst düzey bir ürün serisini düşündüğüne dair göstergeler de var.

Gürman’ın raporu, Apple’ın son çeyrekteki finansal kazançları ile ilgili görüşmesinde iPhone fiyatlandırması konusunu tartışan Apple CEO’su Tim Cook’un açıklamalarını takip ediyor. Görüşme sırasında Cook, müşterilerin muhtemelen hayatlarının “ayrılmaz” hale geldiğini düşündüğü üst düzey bir iPhone için daha fazla harcamaya ikna edilebileceğini söylemiş…

Dolayısıyla iPhone Ultra isimlendirmesini önümüzdeki yıl daha fazla görme ihtimalimiz var…