Sosyal Medya

Donanım

Apple, yeni iMac’lere Touch ID’yi getiriyor

Apple premium masaüstüne sadece M1 işlemcisini getirmiyor. Touch ID özelliği de kalvyesinde yer alıyor. Profil değiştirmek artık çok kolay!

Apple, yeni iMac’lere Touch ID’yi getiriyor

Bu, Apple’ın premium masaüstü serisinde Touch ID’nin ilk kez kullanıldığını görüyoruz. M1 işlemcinin Premium Masaüstü’nde kullanılması gibi, iPhone’dan bildiğimiz Touch ID’de de masaüstüne taşınan bir başka özellik oldu. İşte detaylar…

Apple’ın ultra renkli yeni iMac’leri kablosuz Touch ID özelliklerini içeriyor. Bu, kullanıcıların iMac’te Apple Pay ile oturum açmasına, profilleri değiştirmesine ve satın alma işlemlerini tamamlamasına imkan sağlaması için yerleştirilmiş bir kolaylık olarak düşünebilirsiniz…

Bu özellik, yeni iMac serisiyle birlikte satılacak olan Magic Keyboard‘un belirli sürümlerinde yerleşik olarak kullanılacak. Söz konusu bu Dokunmatik Kimlik düğmesi, parmak izinizi okumak için basit bir daire ile temsil edilen uyumlu klavyelerin en üst sırasında bulunacak.

Yukarıda gösterildiği gibi Touch ID özelliği zaten iPhone ve iPad’te zaten mevcut kullanılan bir özellik, yeni Magic Keyboard sayesinde bu özelliğin artık Masaüstüne taşındığına şahit oluyoruz.

Apple, “Magic Keyboard’da kablosuz olarak uygulanan bu klavye üzerinde, M1’de Secure Enclave ile doğrudan iletişim kuran özel bir güvenlik bileşeni kullandığını ve kullanıcıların parmak izi verilerini uçtan uca korumak için şifreli bir kanal oluşturulduğunu” açıkladı.

Yani söz konusu özelliği ister dijital ödemelerimizde ister bilgisayarı açmakta kimlik doğrulamak için kullanabileceğiz.

Touch ID ile kolayca Profil değiştirme!

Ancak benim en çok hoşuma gidecek Touch ID özelliği, masaüstünde bir parmak okutmayla farklı profillere geçişin sağlanması oldu. Aynı bilgisayarı kullanan kişiler kendi profillerine parmağını okutmak suretiyle hızlıca geçiş yapabilecek…

Apple, Magic Keyboard’un biri sayısal tuş takımlı, diğeri hesap makinesiz diyelim (hepsi renkli olsa da) olmak üzere iki farklı Magic Keyboard sürümü satışa sunacak.

  • Touch ID’li klavyeleri içeren iMac paketleri 1.500 $ ve 1.700 $ arasında olacak.
  • Touch ID’siz paket ise 1.300 $…

Apple elbete ayrıca yeni iMac’ler için renk uyumlu bir Magic Mouse ve Magic Trackpad’i de piyasaya sürüyor. Bir kez daha belirtmekte fayda var. Yeni M1 desteki iMAC’ler 24 inç ve Super ince…