Sosyal Medya

iPhone

Apple, yeni iPhone 13 Serisini duyurdu! Hangi özellikler dikkat çekti!

Beklendiği gibi yeni iPhone 13 Serisi, iPhone 13 mini, iPhone 13, iPhone 13 Pro ve iPhone 13 Pro Max modellerinden oluştu. İlk bakışta en çok dikkat çeken özellikle işlemci, ekran, yenilenmiş kamera özellikleri ve elbette batarya tarafında yapılan geliştirmeler dikkat çekiyor.

Apple, online düzenlediği etkinlikle yeni iPhone 13 Serisi duyurdu!

Beklendiği gibi yeni iPhone 13 Serisi, iPhone 13 mini, iPhone 13, iPhone 13 Pro ve iPhone 13 Pro Max modellerinden oluştu. İlk bakışta en çok dikkat çeken özellikle işlemci, ekran, yenilenmiş kamera özellikleri ve elbette batarya tarafında yapılan geliştirmeler dikkat çekiyor.

Bunların yanında elbette beklendiği gibi Apple Watch 7, Apple TV+ ve iPad tarafında da gelişmiş özelliklerden bahsedildi….Onlara da göz atacağız. Ancak önce iPhone 13 Serisinden aklımızda kalanlara bakalım…

Apple’ın iPhone 13’ü daha küçük bir çentik ve daha büyük bir pile sahip

Çok büyük bir değişiklik değil ama daha küçük bir çentik güzel tabi…

Apple, özellikle 13’ün şansız olduğuna pek inanmıyor gibi. Yeni iPhone modeline 13 demekten geri durmadı. Şirket, en yeni nesil akıllı telefonları iPhone 13’ü ve kardeşlerini tanıttı. Görünen o ki söylentilerin hemen hemen hepsi doğru çıktı…

Geçen yılki iPhone 12 serisine şaşırtıcı olmayan bir şekilde benzeyen iPhone 13’teki FaceID için daha küçük bir çentik ve geliştirilmiş arka kamera dikkat çekiyor. Onun dışında tasarımın neredeyse iPhone 12’ye benzer olduğunu belirtelim…

iPhone 13 Mini’ye devam!

Burada en iyi özellik, aslında bataryanın daha büyük olması ki bu iPhone 13 mini içinde geçerli ve Apple bu küçük telefonu tutmakta kararlı… Muhtemelen bütçe dostu fiyat aralığında da bir iPhone modeli tutmaya devam edecek.

iPhone 12’lerdeki batarya sorunu bir anlamda giderilmiş durumda!

Her iki telefon da bu yıl daha parlak ekranlara sahip ancak iPhone 13 mini’nin iPhone 12’ye göre 1,5 saat daha fazla pil ömrü varken iPhone 13’ün iPhone 12’ye göre 2,5 saat daha fazla…

Pil ömrünün geçen yılki iPhone 12’lerde en büyük sorunlardan birisiydi bu bir anlamda giderilmiş oldu. Ekran boyutları aynı kaldı. iPhone 13 için 6,1 inç ve iPhone 13 mini için 5,4 inç…

A15 İşlemci

Her zamanki gibi yeni iPhone, Apple’ın en yeni A serisi çipine sahip ve bu yıl A15 Bionic işlemci… Apple yaklaşık 15 milyar transistöre sahip yeni iPhone 13’ün rakiplerine göre yüzde 50 daha hızlı olduğunu söyledi. 5nm’lik işlemci, iki yeni yüksek performanslı çekirdeğe, dört yeni verimli çekirdeğe, yüzde 30 daha hızlı beş çekirdekli grafik işlemcisine (yine tanımsız rekabete kıyasla) ve daha hızlı bir sinir motoruna, özel sinir ağı işlemcisine sahip.

Kameralara gelince, Apple’ın yeni bir geniş kamera sensörü ve lensi var; Apple, telefonlarında çift kamera sistemine yerleştirdiği en büyük kamera sensörünun bu olduğunu ve önceki telefondan daha büyük piksellere sahip olduğunu söylüyor.

iPhone 13, geçen yıl iPhone 12 Pro Max’e ilk kez gelen sensör kaydırmalı optik görüntü sabitleme sistemini de devralıyor. Geçen yılki Pro özelliğin daha uygun fiyatlı iPhone‘a gelmesi güzel bir şey tabi… Ayrıca yeni ultra geniş kamera sensörü de var.

Video

Apple için video tam bir odak noktası haline geldi. iPhone 13 için de durum böyle. Özellikle Sinematik Mod yeni bir özellik ve tam olarak bununla neyin hedeflendiğinin açıklanmadığını söyleyebiliriz. Bunu gösterdikleri bir klipte çalışırken gördük ve kameranın odağı sorunsuz bir şekilde ön plan ve arka plan arasında hareket ettirmesine izin veriyor gibi görünüyor. Apple’ın dediği gibi, odak geçişleri odağı otomatik olarak hareket ettirecek ve dikkatinizi nereye yönlendireceğini bilmesi için karakterin dikkatini takip edecek. Doğal olarak, istediğiniz zaman odağı değiştirmek için yine de dokunabileceksiniz.

5G

iPhone 13 için 5G desteği de genişletildi – anten sistemi her zamankinden daha fazla mobil operatörle çalışıyor. Apple, yıl sonuna kadar 5G’nin 60 ülkede 200 mobil operatör ile çalışacağını söylüyor.

iPhone 13 Mini ve iPhone 13 Fiyatları

Fiyatlandırmaya gelince, Apple bu yıl her şeyi aynı tuttu: iPhone 13 mini 699 dolardan, iPhone 13 ise 799 dolardan başlıyor.

Her iki telefon da geçen yılki modele göre bir başka büyük yükseltme olan 128 GB depolama alanıyla (bir yıl öncesine göre iki katına çıktı) geliyor.

Bu yılın renkleri siyah, gümüş, kırmızı, mavi ve yeni bir pembe kaplama. Ön siparişler Cuma günü başlıyor ve telefonlar 24 Eylül’de satışa sunulacak.