Sosyal Medya

iPhone

Apple’a kullanıcılarını kandırdığı için Fransa’dan 25 Milyon Avro CEZA

Apple'a kullanıcılarını kandırdığı gerekçesiyle ceza, Apple'a kullanıcılarını kandırdığı için Fransa'dan 25 Milyon Avro CEZA

Apple’a Fransa’dan telefonları yavaşlattığı için 25 Milyon Avro Ceza

Fransa eski iPhone’ları yazılımla yavaşlattığı gerekçesiyle Apple’a 25 Milyon Avro yaklaşık 27 milyon dolar ceza kesti.

Fransa, Apple’ın müşterilerini kandırdığını düşünüyor. Kullanıcıları yeni iPhone modellerine yönlendirdiği gerekçesi, bir çok Avrupa ülkesinde domino etkisi yaratabilir.

Ceza Fransa’nın Rekabet Kurumundan geldi,  Tüketici İşleri ve Sahtekarlık Önleme Genel Müdürlüğü (DGCCRF) Apple’ı kullanıcıları özellikle iOS 10.2.1 ve iOS 11.2 sürümlerinin iPhone 6, iPhone 7 ve iPhone SE modellerini kullanıcıları uyarmadan yavaşlattığı gerekçesiyle suçladı.

Ayrıca DGCCRF Apple’ın kesinlen cezayı ödemeyi kabul ettiğini de bildirdi. Fransa’nın Apple web sitesi de karar hakkında açıklama yayınladı.

Apple'a Fransa'dan telefonları yavaşlattığı için 25 Milyon Avro Ceza

Apple’ın neredeyse üç yıldır, yazılımlar eski cihazları yavaşlattığını biliyoruz. Özellikle ani kapanmaları engellemek için bunun yapıldığı belirtilse de bir çok kullanıcı bu durumdan daha sonra haberdar edilmiş oldu.

Burada kritik süreç söz konusu yavaşlatma ilk olarak Geekbench araştırmacıları tarafından keşfedildi ve ondan sonra Apple bu durumu kabullendi. Bu nedenle Apple’ın bir çok kullanıcısını aldattığını, yada kişilerin kendisini aldatılmış hissetmelerine yol açtığını söyleyebiliriz.

Apple hatasını düzeltmek için ücretsiz pil değişimi gibi bir çok hizmeti devreye aldı ancak bunu yaptığı gerçeğini değiştirmiyor. Fransa’dan sonra diğer Avrupa ülkeleri de benzer çezalar kesebilir.