Sosyal Medya

iPhone

iOS 16, geliştirilmiş bildirimler ve yeni sağlık izleme özellikleri içerebilir

Bloomberg'den Mark Gurman'a göre Apple'ın iOS işletim sisteminin bir sonraki büyük sürümü "önemli geliştirmeler" içerebilir. En son Power On haber bülteninde Gurman, iOS 16'nın bildirimler için bir güncelleme ve bir dizi yeni sağlık izleme özelliği içermesini beklediğini söyledi.

iOS 16, geliştirilmiş bildirimler ve yeni sağlık izleme özellikleri içerebilir

Ancak bir kullanıcı arayüzünün yeniden tasarlanmasını beklemeyin.

Bloomberg’den Mark Gurman’a göre Apple’ın iOS işletim sisteminin bir sonraki büyük sürümü “önemli geliştirmeler” içerebilir. En son Power On haber bülteninde Gurman, iOS 16’nın bildirimler için bir güncelleme ve bir dizi yeni sağlık izleme özelliği içermesini beklediğini söyledi.

Ancak iOS’un yeni bir ara yüze kavuşmasını bekleyenler için böyle bir şeyin henüz olmayacağı açık… Zira Gurman, “Neredeyse on yıl önce iOS 7’den bu yana pek değişmemiş olsa da, iOS arayüzünün baştan sona yeniden tasarlanmasını beklemiyorum” dedi.

Apple’ın diğer işletim sistemlerine bakıldığında Gurman, watchOS 9’un etkinlik ve sağlık izleme özelliklerinde yükseltmeler içerebileceğini, ancak ayrıntıları paylaşmayı bıraktığını da belirtiyor. Apple’ın bir sonraki macOS sürümü için ne planladığı da tam net değil. Big Sur ile şirket, masaüstü işletim sistemini iOS’a daha çok benzeyecek şekilde yeniden tasarladı. Bu arada, daha yeni Monterey ile Apple, Universal Control ve SharePlay gibi özellikleri de tanıtmıştı.

Apple, iOS 16 ve watchOS 9 ile birlikte yeni macOS’u WWDC 2022’de sunması bekleniyor. Geleneksel Geliştiriciler Konferansı ise 6 Haziran’da. Gurman, Apple’ın yeni MacBook Air ve MacBook Pro modelleri üzerinde çalıştığını yinelerken, Apple’ın 6 Haziran’daki etkinlikte yeni donanımlar ile birlikte yeni işletim sistemini de tanıtacağını görebiliriz.