Sosyal Medya

iPhone

iOS 12’de Görmek İstediğimiz 12 Şey, Bunlar Yapılsa Güzel Olur?

Apple yeni mobil işletim sistemi için hazırlanıyor. iOS 12'de Görmek İstediğimiz 12 Şey Nedir? WWDC 2018 Konferansında göreceğini bildiğimiz en önemli şey yeni iOS Sürümü Olacak!

iOS 11’i Geride Bırakmanın Zamanı Yaklaşıyor. WWDC 2018 Etkinliği Yaklaşıyor!

Apple’ın mobil işletim sisteminin en yeni sürümü iOS 12’de Görmek İstediğimiz 12 Şey. Yaklaşan WWDC Etkinliği muhtemel güncellemenin yaklaştığını söylüyor.

Apple’ın bir anlamda yeniliklerini ve vizyonunu ortaya koyduğu ve her yıl geleneksel hale getirdiği geliştiriciler konferansı WWDC 2018 etkinliğinden belki de gelmesine kesin bildiğimiz yeniliklerden birisi yeni bir iOS sürümünün ön izlemesi.

Apple’ın iPhone ve iPad işletim sisteminin son sürümü olan iOS 11’in bazı önemli güncellemeleri vardı: ARKİT, yeni Siri fonksiyonları, merkezi dosya dizinleri, iPadler için daha fazla kalem desteği, yeni iPadler için çoklu görev sistemi, daha fazla sistem depolama yönetimi kontrolü.iOS 11.3 ile birlikte pil sağlığı beta ve geliştirilmiş ARKit ve iOs 12’de Apple Pay Cash.

Raporlar yaklaşan iOS 12’nin Apple’ın “High Sierra” benzeri bir güncellemeden daha fazlası olabileceğini, hataların giderilip genel işlevlerin iyileştirilebileceğini ve 2019’da iOS 13 için yeni ve büyük fikirlerle kapsamlı bir revizyon gerçekleştirebileceğini gösteriyor.

Böylece beklentiler azalıyor ancak iyileştirilecek alanlar kesinlikle var.

Apple’ın olası yeni mobil işletim sistemi iOS 12’de Görmek İstediğimiz 12 Şey

1- Daha Az Hata Düzeltmesi

iOS 11 ile geçen son 8 aya dönüp bir baktığımızda uzun bir süre çok sayıda garip hata ile karşılaştık. Bildirimlerin bazen görünmediği, Otomatik düzeltmelerin garip davrandığı, Sürüş Sırasında Rahatsız Etmeyin Modunun sürüş dışında işe yaramaması gibi. Donmalar ve daha bir çok garip hata ile karşılaşıldı. Bu noktada söylenecek tek şey “Herşeyin Amacına Uygun Düzgün Çalışmasını Sağlayın” yeter.

2- iPhone X Gariplikleri Üzerine

Apple’ın 2018 telefon serisinin çoğu iPhone X’in Face ID’sine ve ev düğmesiz tasarıma sahipse, söylentilere göre, iPhone X hakkında en çok rahatsız eden şeylere dokunmanın zamanı geldi. Garip Aşağı doğru kaydırılan Kontrol Merkezi.Telefonu sıfırlamak ve kapatmak için yan düğme kontrolleri de oldukça kafa karıştırıcı. Umarız iOS 12 ile benzer görünümlü telefonların bu konudaki dalga geçmelerinin önüne geçilir.

 

iOS 12'de Görmek İstediğimiz 12 Şey

3- Daha iyi Siri

Siri zamanla gelişti, ancak hala Google Asistan’ın (ve Amazon’un Alexa‘sının) gerisinde kalıyor. Bu noktada Google Asistan ve Alexa’nın yaptığı birkaç şey gerçekten yararlı olabilir.

İlk olarak, sorulara daha fazla bağlamsal takipler yapılmalı, böylece Siri konuşmayı çok fazla kaybetmez.

İkincisi, belirli alt işlevleri başlatmak için uygulama benzeri yollara daha fazla odaklanabilirsiniz – bir sesli oyun başlatmak veya TV’nizi kontrol etmek istediğinizde – Google Asistan’ın Eylemler ile yaptığı gibi veya Alexa’nın Skills ile yaptığı gibi. Bu Siri’nin daha fazla platform ve şeyle bağlantı kurmasını gerektirir.

4- Kontrol Merkezini de daha iyi hale getirin

Üst üste ikinci yıl için, Kontrol Merkezi istek listesinde. Bunun nedeni, geçen yılın toplam güncellemesinin bazı şeyleri başlatmak için daha fazla düğme sunmasıydı, ancak yine de önemli özellikler ve derin özelleştirme için daha derin denetimler içermiyordu.

Kontrol Merkezi’ne yalnızca belirli bir özellik grubu eklenebilir, ancak her şey eklenemez. 3D Touch, bazı alt ayarlar için kullanılabilir, ancak diğerleri için kullanılamaz. Neden Wi-Fi ağımızı seçmiyor veya içeriğe dayalı 3D Touch menülerinden Bluetooth cihazları bağlayamıyoruz?

Diğer ayarlar kontrol edilebilir olmalı ve daha fazla uygulama kısayolu eklenmelidir. Ve Wi-Fi ve Bluetooth’un bazen “kapalı” olduğu, ancak çalışmaya devam ettiği yol? oldukça saçma.

5- Tüm telefonlar için iPhone X kaydırma özelliklerini ekleyin

iPhone X’in ekranın alt kısmında kaydırarak uygulamaları değiştirebileceği parlak yol, genel olarak iOS’a girmesini sağlamalıdır (bu, Touch ID iPhone’larda çift tıklama düğmesidir). Neden açılıp kapanabilecek bir şey yapmıyorsunuz?

6- Geliştirilmiş batarya yönetimi

Apple’ın önceki iPhone’larında geçen yıla göre tüm pil performansına bakıldığında, Apple’ın iOS 11’e bir pil yönetimi aracı güncellemesi yayınlaması, iOS 12’nin daha da ileri gitmesi için iyi bir fırsat gibi görünüyor.

 

Apple’ın batarya sağlık aracı artık beta sürümünde bulunuyor; ancak geliştirilmiş batarya ömrünü optimize etmenin yollarını arayan yenilenmiş bir versiyon büyük bir yardım olacaktır.

iOS 11’de Apple’ın depolama optimizasyonunun pil versiyonu olabilir mesela.

7- Çok Kullanıcılı (Çocuk Hesapları)

iOS Cihazlarının birden fazla kişi tarafından kullanım kolaylığı dikkate alındığında Apple tamamen eğrinin altında kalıyor. Bu durum özellikle iPad’lerde geçerli, özellikleri kilitleyen bir “çocuk modu” olmalı. Bu durum Amazon tabletinde veya Chromebook’ta olabildiğince kolay bir şekilde değiştirildi.

Emin olduğum bir şey var belki bir çoğumuz iPhone’larımızı paylaşmıyor ancak iPad’leri kesinlikle paylaşıyoruz. Özellikle çocuklarımızla…

8- Google Lens gibi kamera uygulamasına AI özelliklerini ekleyin

Apple, geçen yıl ARKit’teki AR özellikleriyle büyük bir sıçrama yaptı, ama daha derine inme zamanı geldi … yani kameraya. Google Lens, dünyayı hızla taramak ve tanımlamak için kamerayı kullanarak, Oreo‘daki en ilginç Android güncellemelerinden biri olmuştur. Apple’ın kendi kamera uygulaması geçtiğimiz yıl QR kod taraması ekledi, ancak AR ile daha fazla AI özellikli mod eklemek; bir sonraki adım için daha sağlam olacaktır.

9- FACE ID Yeniden Yap Düğmesi

iPhone yüzünüzü düzgün bir şekilde taramazsa ve bir Face ID denemesi başarısız olursa; ki bu oldukça fazla olur; tekrar denemeniz için daha net bir yol olmalıdır. Bunu Galaxy S9’da yapabilirsiniz mesela. Şu andaki yapıda FACE ID işe yaramadığında kilit ekranına baka kalıyorsunuz.

10- 3D Touch’ı daha kullanışlı bir şey yapmak için bir yol bulun

Apple’ın son birkaç yılda 3D Touch uygulaması çok tuhaf. Basınca duyarlı teknoloji her zaman teoride etkileyici olsa da, uygulamalarda ve işletim sistemlerinde nadiren çok veya sürekli olarak kullanılıyor. Daha da kötüsü, basma ve dokunma arasındaki fark kafa karıştırıcı olabilir. iOS 12, 3D Touch’ı yeniden düşünmeli veya belki en aza indirmelidir.

11- Bildirimler: Daha iyi ve daha fazla kontrol

Özellikle ana ekranda iPhone’da bildirimlerin nasıl ortaya çıktığı hala garip geliyor. Evet, bu genellikle akıllı telefonlarında nasıl çalıştığı … ama kaç kişinin bildirimlerden şikayetçi olduğunu (veya tamamen kapattığını) düşündüğümde, yeni bir düzen veya tüm bildirimleri organize etmenin daha iyi bir yolu olmalı.

Bildirim Ayarlarında kullanıcıları selamlayan labirente karşı bildirimleri kontrol etmek (veya değiştirmek) çok daha kolay olmalıdır.

12- Phone ve iPad’in farklı ve benzersiz şeyler olmaya devam etmesine izin verin

Geçen sene iPad, iPhone’un yapabildiklerine göre daha üretkenlik odaklı bir işletim sistemine dönüşmeye başladı. Bu iki bölünmeye devam edilmeli.

iPad, daha büyük bir ekranda çok görevli ve bilgi paylaşımı için daha fazla yol kazanmalıdır.

iPhone ise, bulmak için etrafa kaydırmak zorunda kalmadan gerektiğinde anahtar bilgileri sunmanın daha kolay yollarını bulmalıdır. Belki de uygulama ızgarasını en aza indirerek ve üstüne yeni bir katman oluşturarak. Umarım değişiklikler devam eder.