Sosyal Medya

iPhone

Apple’ın Kablosuz Şarj Patenti, Cihazları Önceliklendirebiliyor

Apple'ın Kablosuz Şarj Patenti, Cihazları Önceliklendirebiliyor. Apple'ın Kablosuz Şarj Metodlarının Nasıl Olacağına Dair Fikir veren Patent

Apple kablosuz şarj patenti, cihazlara öncelik koyma yeteneğini tanımlıyor.

Apple’ın Kablosuz Şarj Patenti, cihazları önceliklendirme yeteneğine sahip olacağını gösteriyor. Apple, Haziran ayında iki patent başvurusunda bulunmuş, ancak her ikisi de henüz onaylanmamış durumda.

ABD Patent ve Ticari Marka Bürosu tarafından bugün yayınlanan iki patent başvurusu, Apple’ın gelecekte bize verebileceği mobil cihaz şarj seçeneklerine dair fikirler veriyor. VentureBeat haberine göre iki başvuruda henüz onaylanmamış durumda.

Patently Apple iki patent başvurusunun da Apple’ın Kablosuz Şarj Methodlarının nasıl olacağını, bir defada birden fazla cihazı şarj etme özelliği, hangi cihazların önce ve hangi şartlar altında önceliklendirileceğini belirleme seçeneği ve kablosuz şarj ekipmanlarının diğer yapıların, mobilya veya araçların içine nasıl yerleştirileceğini tanımlıyor.

 

Apple'ın Kablosuz Şarj Patenti

Kablosuz Şarj Standı

Apple’ın Kablosuz Şarj Patenti 

En yeni iPhone modelleri iPhone 8 ve iPhone 8 Plus, iPhone X hepsi kablosuz şarj özelliğini kullanıyor. Apple Eylül ayında birden çok cihazı aynı anda şarj edebilecek AirPower hızlı şarj sistemini duyurmuştu.Apple, kablosuz şarj teknolojisini uzunca bir süre ve bu yıl geliştirmeye çalışıyor.

En yeni iPhone’lara Qi uyumluluğunu getirirken kablosuz şarj şirketi PowerbyProxi’yi de bu anlamda satın aldı. Energous, bu haftanın başlarında temas gerektirmeyen ve cihazları üç metreye kadar şarj edebilen kablosuz WattUp Orta Field şarj sisteminin FCC tarafından onaylandığını duyurdu. Kesinlikle Apple’ın en son patent başvuruları WattUp teknolojisine hiçbir şekilde bağlı olmadığı anlamına gelmese de; Apple’ın 2014 yılından bu yana Energous ile birlikte çalıştığı düşünülüyor.

Patent başvuruları Apple’ın kablosuz şarj konusundaki yöntemlerine dair bir fikir veriyor.