Sosyal Medya

Akıllı/Smart Cihazlar

Aqara E1, Evinizin ve Sevdiklerinizin Güvenliği İçin Akıllı Kablosuz IP Kamera Çözümü!

Bilkom Güvencesiyle satışa sunulan ve özellikle fiyat fayda endeksime göre harika bir çözüm olarak gördüğüm, Aqara E1 Kablosuz İç Mekan Wi-Fi IP 2K Kamera hakkında detayları sizinle paylaşmak istiyorum. 

Aqara E1, Evinizin ve Sevdiklerinizin Güvenliği İçin Akıllı Kablosuz IP Kamera Çözümü!

 

Bilkom Güvencesiyle satışa sunulan ve özellikle fiyat fayda endeksime göre harika bir çözüm olarak gördüğüm, Aqara E1 Kablosuz İç Mekan Wi-Fi IP 2K Kamera hakkında detayları sizinle paylaşmak istiyorum. 

 

Bilkom, Meross ve Aqara markalı Akıllı Ev Sistemleri ile ilgili ürünleri bizlerle buluşturmaya başladı. Meross tarafında öne çıkan ürünler İklimlendirme Paketi, Konfor Paketi, Tasarruf ve Kontrol Paketi adı altında yer alan çeşitli ürünlerden oluşuyor.  Bu ürünler içerisinde çok çeşitli uygulama alanları olabilecek Akıllı termostatlardan, RGB Ampüle, Akıllı Panjur Zamanlayıcı ve açıcı ürünlerden, Tek yön veya çift yön akıllı anahtarlara ve hatta akıllı prize kadar bir çok geniş ürün yelpazesi bulunuyor.

Aqara markası tarafında ise Güvenlik Paketi ve Bebek Güvenlik Paketi adı altında; akıllı görüntülü kapı zilinden, hareket sensörlerine, Akıllı Kamera Hub’ından Akıllı prize kadar yine bir dizi harika ürünler yer alıyor.

Bugün ise bu ürünlerden evdeki sevdiklerinizi 7/24 takip edip gözlemleyebileceğiniz Kablosuz IP Kamera Çözümü “Aqara E1 Kamera”‘dan bahsetmek istiyorum.

İnceleme fırsatı için öncelikle ürünü gönderen Bilkom‘a buradan teşekkür etmek istiyorum.

Aqara E1 bize neler sunuyor?

Aqara E1 kamera çözümü, öncelikle; Uygun fiyatı, Bluetooth ve Wi-Fi 6 ve Apple Home, Google Home ve Amazon Alexa gibi üçüncü taraf akıllı ev ekosistemleri ile uyumlu çalışabilecek olması ile dikkatimi çekiyor. Elbette Kablosuz özellikli 2K IP kamera olmasını da buna eklemeliyim.

Gizlilik?

Yapay zeka teknolojisinin hayatımıza her alanda sirayet etmeye başladığını biliyoruz, bu model de yerleşik yerel yapay zekâ tabanlı kişi algılama ve izleme özelliği sayesinde yanlış alarmlar önemli ölçüde azaltılıyor.

Hemen aklınızı gizlilik özellikleri gelmiş olabilir, merak etmeyin orada da harika özellikler var.  Öncelikle Apple HomeKit Secure Video desteği ile Home Hub aygıtlarında videolarınızı özel olarak analiz edip şifreleyebilir ve iCloud+ aboneliği ile son 10 günlük video kayıtlarınıza bu sayede erişebilirsiniz. Videolarınız 2K kalitesinde olacak ve  PT (panand tilt) özellikleri sayesinde geniş alanları 360° izleyebileceksiniz ayrıca iki yönlü sesli iletişim ile gece görüşü fonksiyonlarından da sonuna kadar yararlanabilirsiniz.

Bir başka dikkat çekici özellik ise kameranın belli konumları görmemesini, o konumlarda mikrofonu kapatmasını veya kayıt yapmamasını bile sağlayabilirsiniz.

Peki Veriler Buluta mı? Kayıt Edilmek Zorunda?

Elbette, hayır. Çok esnek veri depolama çözümleri var. Uygun kapasitede kullanacağınız SD Kart ile gün boyu video kaydını cihazın kendi üzerinde yapmasını sağlayabileceğiniz gibi yine internet üzerinden bulut depolama alanlarını da kullanmanız mümkün. Seçim sizin yani.

Benim beğendiğim bir başka özelliği de Yapay zekâ destekli kişi takibi

Yapay zekâ destekli kişi takibi sayesinde, Aqara ekosistemi ile entegre çalışan model,  örneğin, bir hareket algılandığında otomatik olarak ışıkları açabilir veya belirli bir pozisyona dönerek hassas fotoğrafları sizin için çekebilir.

Peki başka neler var?

Elektrik kesintilerinden sonra otomatik olarak son konuma dönebilme özelliği, özelleştirilebilir zil sesleri ve hızlandırılmış videolar oluşturma imkânı sunarken; Bluetooth ve Wi-Fi 6 teknolojisi ile kolay ve hızlı bir şekilde kurulum yapabiliyorsunuz.

Hem yatay hem de ters montajı destekleyen vidalı montaj tabanı ile esnek kullanım imkanı sunuyor. Üzerinde USB-C portu yer alıyor.

Son olarak Mobil Uygulama desteği ile tüm özel ayarları yapabileceğinizi de unutmayın.

Aqara E1 Kablosuz İç Mekan Wi-Fi IP 2K Kamera Fiyatı?

Bugün itibariyle en ucuz özel indirimle Hepsiburada’da gördüm o da 1399 liraydı. Ürün Amazon’da ise 1499 lira. Bu haliyle fiyat fayda olarak güzel bir çözüm olarak görüyorum. Uygun fiyatlı Kablosuz İç Mekan IP Kamerası arayanlara muhakkak bu ürüne bir göz atsın.