Sosyal Medya

Mobil

ARM’nin en yeni çip tasarımları Yüzde 60 Daha Hızlı AI vaat ediyor

ARM yeni çipleri daha hızlı AI vaat ediyor. ARM'nin en yeni çip tasarımları Yüzde 60 Daha Hızlı AI vaat ediyor. Mali-G77 GPU, Cortex A77

ARM’nin en yeni çip tasarımla Yüzde 60 Daha Hızlı AI vaat ediyor.

Daha hızlı AI yanında daha hızlı grafikleri bekleyebiliriz. ARM’nin en yeni çip tasarımları hakkında bilgiler!

ARM, 2018’de olduğu gibi PC-Crushing performansı hakkında övünmüyor, ancak Computex 2019’a girmeye devam edecek kadar da bu konuda cesareti var. İşlemci Tasarımcı firma, özellikle AI için performansta dev adımlara vaat eden iki yeni çip mimarisini açıkladı.

  • Mali-G77 GPU, G76’ya göre genel olarak yüzde 40 daha hızlı grafikler elde ediyor. Ayrıca makine öğrenim hızında yüzde 60 artış gösteriyor. Telefonunuz bilgisayarda olduğu gibi, cihaz optimizasyonu ve benzeri işleri çok daha zarif bir şekilde yapabilir. G77, % 30 daha fazla enerji tasarrufu sağladığında ve% 40 daha az bant genişliği kullandığında pilinizi öldürmekten de kaçınabilir.
  • Cortex-A77 işlemci tasarımı, temel olarak geçen yılki 7-nanometre A76’nın bir geliştirmesidir ancak hafife alınacak bir şeyde değildir. Yeni donanım, verimden ödün vermeden saat başına % 20 daha hızlı performans vaat ediyor. Bu eski A55’ten yaklaşık 35 kat daha hızlı makine öğrenme performansı anlamına geliyor (bağlamda ARM, Şubat ayında 28 kat artış kutluyor).

Tüm ARM tasarımlarında olduğu gibi, son tüketici ürünlerinde bunları gördüğümüz zaman tam performansları hakkında fikir sahibi olacağız. Ancak her şekilde, A77 tabanlı telefonların somut bir şekilde daha hızlı hissedeceğini varsaymak doğru olacaktır.

ARM

ARM’nin en yeni çip tasarımları Yüzde 60 Daha Hızlı AI vaat ediyor