Sosyal Medya

Güncel Teknoloji

Bankacılık Sektörü Dijital Trafik ve Reklam Yarıyıl Analizi En Büyükler Kimler?

2022’de bankacılık sektörü trendleri neyi gösteriyor? Reklam ve trafik erişim rakamları ne durumda? Sektörün şampiyonları kimler? Kredi Kartları sektöründe reklam tarafında hangi markalar öne çıkıyor? Gemius, bankacılık sektörünün yıl boyu nabzını tuttu ve ocaktan hazirana sektörle ilgili dikkat çeken verileri bir araya getirdi.

Bankacılık Sektörü Dijital Trafik ve Reklam Yarıyıl Analizi En Büyükler Kimler?

Bankacılık sektörü özellikle de uzaktan banka müşterisi olma fırsatını müşterilerine sunmaya başlamasıyla birlikte kullanıcılar için büyük bir kolaylık sağlarken, mobil bankacılığın önemi daha da arttı. Kullanıcılar, şubelere gitmeden bankacılık işlerinin birçoğunu telefonu üzerinden kolayca çözebilme şansını yakaladı. Peki 2022’de bankacılık sektörü trendleri neyi gösteriyor? Reklam ve trafik erişim rakamları ne durumda? Sektörün şampiyonları kimler? Kredi Kartları sektöründe reklam tarafında hangi markalar öne çıkıyor? Gemius, bankacılık sektörünün yıl boyu nabzını tuttu ve ocaktan hazirana sektörle ilgili dikkat çeken verileri bir araya getirdi.

BANKACILIK SEKTÖRÜNÜN ERİŞİM VE TRAFİK RAKAMLARI

Marka yöneticilerinin ortak tercihi Gemius Adreal’in Ocak-Haziran 2022 aralığını kapsayan verilerine göre reklam erişim trendleri söz konusu olduğunda sektörün Ocak ayında 52.4 milyon ziyaretçi sayısına ulaşarak zirveyi gördüğü dikkat çekiyor. En zayıf aylar Şubat ve Mart olurken, Nisan sonrası trendin yeniden yukarıya döndüğü görülüyor.

Yayıncıların web rekabet analizinde ortak tercihi olan ve güvenerek kullandıkları Gemius Audience’ın aynı dönemi kapsayan verilerine bakıldığında ise trafik trendinin dalgalı bir seyir izlediği söylenebilir. En zayıf performans Nisan ayında kaydedilirken, takvimler Şubat ve Mayıs aylarını gösterdiğinde ise sektörün trafik rakamlarında zirveye ulaşıldı.

BANKACILIK SEKTÖRÜNÜN ERİŞİM VE TRAFİK ŞAMPİYONLARI

Gemius, bankacılık endüstrisinin reklam ve trafik erişim şampiyonlarını da belirledi. 2022’nin ilk 6 ayı dikkate alındığında Akbank Reklam Erişim Şampiyonları sıralamasında ilk sırada yer alırken, Akbank’ı Türkiye İş Bankası, Türkiye Garanti Bankası, Yapı ve Kredi Bankası ile Burgan Bank izledi.

Trafik Erişim Şampiyonları’na göz attığımızda ise Ziraat Bankası’nın birinciliği rakiplerine kaptırmadığını görüyoruz. Türkiye’nin önde gelen bankalarından Yapı Kredi, Garanti, İş Bankası ve QNB Finansbank da Ziraat Bankası’nın ardından ilk 5’te yer almayı başardı.

BANKACILIK ENDÜSTRİSİNE EN FAZLA ERİŞİM SAĞLAYAN MECRALAR

Bankacılık sektörü ziyaretçi trafiğini artırmak adına pek çok mecra üzerinden ilerledi. İlk 6 aylık süreç dikkate alındığında bankacılık sektörünün daha çok ana akım medyadan beslendiği görülüyor. Bu kapsamda yüzde 70’lik seviyeye ulaşan sabah.com.tr ipi göğüsleyen isim oldu. Dünyanın bir numaralı video platformu YouTube yüzde 65’lik oranla Sabah’ın hemen ardında yer alırken, milliyet.com.tr ise yüzde 58 seviyesini görerek ilk üçte kendine yer buldu.

KREDİ KARTLARI ENDÜSTRİSİNİN ERİŞİM ŞAMPİYONLARI

Kredi Kartları sektörüyle ilgili güncel verileri toplayan Gemius, sektörün erişim şampiyonlarını da belirledi. Gemius Adreal’in verilerine göre kredi kartlarını daha çok müşteriye ulaştırmak isteyen bankalar, reklam erişimlerini artırmaya çalışırken, Akbank Axess Kredi Kartı ilk sırada yer aldı. Akbank’ın ardından Garanti BBVA Bonus ve Maximum kredi kartları da ilk üçte yer alarak rakiplerini ardında bıraktı.

SEKTÖRÜN SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK ÇALIŞMALARI

Çevreye daha duyarlı olmamız gereken bir süreçten geçiyoruz. Kurumlar, gelecek nesillerin kendi ihtiyaçlarını karşılama yeteneğinden ödün vermeden bugünün ihtiyaçlarını karşılamak için kendilerine orta ve uzun vadeli hedefler koyuyor. Böylece üretim, çeşitlilik ve tüketimin devamlılığı sağlanırken hem toplumsal hem de ekolojik olarak daimî olunması mümkün oluyor. Bu kapsamda bankacılık sektörü de sürdürülebilirlik tarafında önemli çalışmalara imza atarken, bu alanda koydukları hedeflere ulaşmak için yoğun bir çaba sarf ediyor. Bankalar, ilk 6 aylık süreçte sosyal medya üzerinden milyonlarca kullanıcıya ulaşarak hazırladıkları kreatiflerle ‘sürdürülebilirlik’ kavramının altını çizmeyi ihmal etmedi.

Veri ve ölçümleme ihtiyaçlarınız için #Gemius’u seçin.