Sosyal Medya

Güncel Teknoloji

Bill Gates Hidrojen enerjili ‘süper yat’ satın aldı

Bill Gates'in super yatı, hidrojen enerjisi ile çalışıyor. Çevre dostu super yat 2024'te teslim edilecek yat hakkında bilgiler...

Bill Gates Hidrojen enerjili ‘süper yat’ satın aldı

Çevre konusunda oldukça duyarlı Bill Gates, çevreye zarar veriyor muyum endişesi olmadan kullanabileceği bir ‘Super Yat – Aqua’ aldı.

Bill Gates’in çevre dostu teknolojiye yaptığı yatırımlar, zenginliğinin daha göze çarpan sembollerinden birini daha içeriyor. Microsoft‘un kurucusu, dünyanın ilk hidrojen yakıt hücresi tabanlı “süper yatı Sinot’s Aqua’u sipariş etti.

Kabaca 644 milyon dolarlık 370 foot uzunluğunda olan yat, beş güverte, 14 konuk ve 31 mürettebat üyesi için alan ve hatta bir spor salonu da dahil olmak üzere tüm zenginlik tuzaklarına sahip; ancak aşırı soğutulmuş hidrojen tankları tarafından beslenen iki 1MW motor ile çalışıyor.

Sinot, yolcuları kömür veya odun yakmak yerine dışarıda sıcak tutmak için jel bazlı yangın kapları bile kullanıyor. 17 knot maksimum hıza (19.6MPH) sahip hızlı bir taşıyıcı olmayacak, ancak 3.750 mil menzili okyanuslar arası seyahat için yeterli.

Ancak gemi tamamen çevre dostu değil. Liman hidrojen dolum istasyonları biraz nadir olduğundan, Aqua, limana ulaşmasına yardımcı olacak bir dizel motor yedeklemesine de sahip olacak.

Aqua 2024’ten önce teslim edilmeyecek. Yine de

Sinot