Sosyal Medya

Donanım

Bir sonraki MacBook Air daha ince ve daha hafif olabilir!

MacBook Air ile MacBook Pro arasındaki çizgi giderek inceliyor. Bir sonraki MacBook Air daha ince ve daha hafif olabilir!

Bir sonraki MacBook Air daha ince ve daha hafif olabilir!

Bloomberg’e göre üstelik Magsafe şarj ile birlikte gelebilir.

Apple’ın yeniden tasarlananmış bir MacBook Air yapma planları Bloomberg tarafından geçtiğimiz hafta haber yapıldı. Ancak bu haber Macbook Pro dizüstü bilgisayarlara odaklanan bir yazıda bir dip not olarak ifade edildi. Ancak o dipnot için BloomBerg’ten Mark Gurman tarafından bugün daha fazla ayrıntı paylaşıldı.

Öncelikle yeni MacBook Air kesinlikle daha ince ve daha hafif olacak. Habere göre yeni nesil M1 işlemciye sahip olacak ve Macbook Pro gibi bir Magsafe şarj sistemini kullanacak.

Apple’ın taşınabilir form faktörünü daha da küçültecek neredeyse çerçevesiz tasarımlar ve ekranlar üzerinde çalıştığını biliniyor. Ancak tam olarak ne kadar ince ve hafif olacağı henüz net değil.

MacBook Air daha ince ve daha hafif

Bana göre MacBook Air ile MacBook Pro arasındaki çizgi de giderek inceliyor. Giriş seviyesi bir MacBook olarak tasarlanan bu modeller neredeyse Premium işlemciler ve SSD destekleriyle bir MacBook Pro’ya dönüşmüş gibiler.

Bir önceki modelde olduğu gibi bütçelerini daha aşağıda tutmak isteyen kullanıcılar; MacBook Air almayı daha fazla tercih edebilir hale geldi. Yani TouchBar olmadan da olur diyenler çoğaldı.

Peki bu yeni MacBook Air ne zaman gelecek? bu yılın sonunda yada 2022’nin başlarında olabilir. Bu haliyle 14 inçlik ve 16 inçlik en yeni MacBook Pro’lardan sonra bunları görebiliriz.