Sosyal Medya

Kripto Para

Bitcoin 20 bin dolar eşiğine tutunmaya devam ediyor

Bybit tarafından hazırlanan günlük değerlendirmede dün FED'in faiz kararının piyasalara etkisi ele ele alınmış: Fed Başkanı Jerome Powell'ın faiz artırımlarında "duraklama düşünmek için erken" olduğunu söylemesiyle Fed'in agresif sıkılaştırma kampanyasını sürdüreceğini açık bir şekilde belirtmesinin ardından S&P 500, Ocak 2021'den bu yana en büyük günlük düşüşü yaşadı. 

Bitcoin 20 bin dolar eşiğine tutunmaya devam ediyor

Bybit tarafından hazırlanan günlük değerlendirmede dün FED’in faiz kararının piyasalara etkisi ele ele alınmış: Fed Başkanı Jerome Powell’ın faiz artırımlarında “duraklama düşünmek için erken” olduğunu söylemesiyle Fed’in agresif sıkılaştırma kampanyasını sürdüreceğini açık bir şekilde belirtmesinin ardından S&P 500, Ocak 2021’den bu yana en büyük günlük düşüşü yaşadı.

Değerlendirme yazılırken Bitcoin, son 24 saat içinde kayıp vermesine rağmen 20 bin dolarlık psikolojik eşiğin üzerinde tutunmaya devam ediyor. En büyük kripto para birimi, bölgedeki sağlam zincir üstü fiyat duvarları tarafından destekleniyor gibi görünüyor. Aynı zamanda, zincire bağlı balina faaliyetleri, mevcut ayı koşusunun dibini ölçmeye yardımcı olabilecek, fark edilebilir bir model oluşturmaya başlıyor. Tarihsel veriler, balinaların bir düşüş döngüsünün başlangıcında madeni paralarını boşaltma ve bir piyasa dibi oluştuğunda tekrar birikme eğiliminde olduğunu göstermektedir. Balinalar için birikim puanı önümüzdeki haftalarda ısınmaya başlarsa, piyasa toparlanma aşamasına girmiş olabilir.

Ethereum aynı dönemde %2,54 düşüşle Bitcoin’e göre daha büyük kayba uğradı, ancak yine de 1.550 doların yakınında kalmayı başardı. MATIC ve LTC hariç, orta-büyük altcoinler çoğunlukla kırmızıya döndü. Her ikisi de benzer bir zaman diliminde çift haneli yüzdelik artışlarla pazar genelindeki satışlara meydan okudu.

Sosyal medya platformu Instagram, ana şirketi Meta tarafından Çarşamba günü yapılan bir duyuruya göre uygulaması aracılığıyla bir NFT para basma ve satış özelliği geliştiriyor. Meta’nın Ticaret ve Fintech Başkanı Stephane Kasriel, uygulamanın deneme çalışmaları için başlatıldığında küçük bir grup yaratıcının dijital koleksiyonlar (NFT’ler) oluşturmasına ve bunları doğrudan Instagram’da satmasına izin vereceğini söylüyor. Gelişmiş NFT para basma işlevi, Polygon blok zinciri tarafından desteklenecektir. Bu arada Instagram, sosyal medya platformunun zaten desteklediği uzun blok zincirler ve cüzdanlar listesine katılan Solana blok zinciri ve Phantom cüzdan için de destek ekledi.