Sosyal Medya

Mobil Uygulamalar

Çin, TikTok’u ABD Şirketine Satmaktansa Kapatmayı Tercih Ediyor!

Çin, TikTok'u ABD Şirketine Satmaktansa Kapatmayı Tercih Ediyor. Çin ve ByteDance olası bir satışın kendilerini zayıf göstermesinden endişe.

Çin, TikTok’u ABD Şirketine Satmaktansa Kapatmayı Tercih Ediyor!

Çin hükümetinin  TikTok’u satılmaktansa kapatmayı tercih ettiği bildirildi…Yetkililer, olası bir satışın ByteDance ve Çin’i “zayıf göstermesine” neden olacağından endişeli.

Çin TikTok’un ABD’deki geleceğine dair önemli bir adım atabilir. Ülkedeki yetkililerin bir satışa karşı oldukları ve uygulamanın bir Amerikan şirketine satılmaktansa yasaklanmasını ve dolayısıyla kapatılmasını tercih ettikleri Reuters raporuna yansıdı.

“Konuyla ilgili doğrudan bilgisi olan üç kişi” nin yer aldığı raporda, “Çinli yetkililer, zorunlu bir satışın hem ByteDance hem de Çin’in Washington’un baskısı karşısında zayıf görünmesine neden olacağına inanıyor.”

Söz konusu açıklama ve bilgiler 15 Eylül yani TikTok için bir Amerikan şirketine devredilmesi için ABD Başkanı Donald Trump’ın verdiği sürenin dolmasına kısa bir zaman kala gelmesi dikkat çekiyor. Uzmanlarda bu süre içerisinde bir şirket devri beklemiyor ve Trump daha önce de bu süreyi uzatmayacağını açıklamıştı.

Çin’deki yeni ticaret kuralları, bir alıcının TikTok’un öneri algoritmasını edinmesini engelleyebilecek işleri daha da karmaşık hale getiriyor. Reuters, Çin’in “gerekirse ByteDance tarafından ulaşılan herhangi bir anlaşmayı erteleme” politikasını kullanmaya hazır olduğunu bildirdi.

Şirket’i satın almak için hali hazırda Oracle ve Microsoft ve Walmart’ın teklifleri var. Ancak TikTok’un sahibi olan ByteDance’in uygulamanın algoritmasını içermeyen anlaşmalar düşündüğü biliniyor.

Ayrıca bir ByteDance sözcüsü yaptığı açıklamada Çin hükümetinin bize şirketin ABD’deki veya başka bir pazardaki TikTok’u kapatmaları gerektiğini asla söylemedi diyor.

Engadget