Sosyal Medya

Otomobil

Citroen Ami, Aylık 20 Euro’ya mal olan 2 kişilik küçük otomobil

Citroen Ami, Aylık 22 Euro'ya mal olan 2 kişilik küçük otomobil. Şehir içindeki ulaşıma yardımcı olacak ehliyet gerektirmeyen küçük EV

Citroen Ami, 2 kişilik ehliyet gerektirmeyen EV otomobil

Citroen Ami, Aylık 22 Euro’ya mal olan 2 kişilik küçük otomobili kullanıma sunuyor. Üstelik bunu kullanmak için ehliyete de ihtiyacınız olmayacak.

Citroen aynı zamanda küçük bir araba ve kapalı bir scooter olan yeni bir elektrikli aracı – Citroen Ami’yi piyasaya sürüyor. Kısaca “Ami” olarak adlandırılan model özellikle şehir içi ulaşım için yapılmış ve iki kişilik bir araç. O kadar küçük ki bir ehliyet bile gerektirmiyor.

Kimler Kullanabilir?

Fransa’da yaşan ve 14 yaşından büyük, diğer Avrupa ülkelerinde 16 yaşında olduğunuz sürece bu aracı kullanabilirsiniz. Fransız otomobil üreticisi Citroen 2019’da ortaya koyduğu Ami One Concept baz alınarak geliştirilmiş bir model olarak karşımıza çıktı.

Gövdenin altında tek şarjla 44 mil yol kat edebilen 5.5 kWh’lik bataryaya sahip. Standart olarak 220V elektrikli prize takıp pilini doldurmak için 3 saate ihtiyacınız var. Hız olarak saatte 28 mil hız yapabiliyorsunuz.

Elbette Hızlı ve Öfkeli’deki gibi müthiş süratlere sahip olmasa da; az menzili ile şehrin dar sokaklarında oldukça kolay ulaşım yardımcınız olabilir. Citroen bu araç için de ilginç bir satın alma opsiyonları açıkladı.

2.644 euro başlangıç bedeli ile 2 yıllık olacak şekilde ayda 20 euro ile kiralama yapmak mümkün olacak. Aracı satın almak isteyenler ise 6000 euro ödemesi gerekecek. Satın almadan önce denemek isteyenler de Avrupa’da faaliyet gösteren Free2Move araç paylaşım servisinden dakikası için 0.26 euro karşılığında bir kiralama yapıp deneyebilir.

Citroen Ami siparişleri Fransa için 20 Mart’ta başlıyor. Bir kaç ay sonrasında ise İspanya, İtalya, Belçika, Portekiz ve Almanya’da satışa sunulacak. İlk teslimatların Haziran ayında yapılması planlanıyor.