Sosyal Medya

Android

Clubhouse Android uygulamasına resmi olarak kavuştu!

Clubhouse artık sadece iOS kulübü değil. ClubHouse Android sürümünü daha geniş kitlelere sundu. Önce ABD kullanıcılar için...

Clubhouse, Android uygulamasını resmen duyurdu!

Clubhouse artık sadece iOS kulübü değil…

Sadece birkaç gün önce, sese öncelik veren sosyal ağ olan Clubhouse, hızla büyüyen uygulamasının bir Android sürümünü kapalı bir beta sürümünde az sayıda kullanıcıyla test ettiğini duyurmuştu. Beta sürümünün testleri sanılandan daha kısa sürdü, yada Beta sürümü şimdi daha geniş bir kitleye açıldı da denebilir.

Uygulamanın beta sürümü, şu anda ABD’deki kullanıcılarla sınırlı olmasına rağmen, doğrudan Google Play Store‘dan indirilip yüklenebilecek durumda…

Kullanıcı olma sistematiğinde bir değişiklik yok, üye olup sohbetlere katılmak için yine birinin sizi davet etmesi gerekiyor. Ancak artık Android kullanıcılarının da bu özelliğe sahip olması güzel.

İlginç bir bilgi: Henüz davet edilmediyseniz, bir davet alana kadar kullanıcı adınızı rezerve etmek için uygulamayı kullanabilirsiniz.

Zamanlama belki de o kadar şaşırtıcı değil: Facebook, Instagram ve Twitter’da, daha küçük benzerlikler de olsa aynı ses konseptine sahip çıkacak yeni özellikler eklemeye başladılar. Bu nedenle ClubHouse, ortaya çıkan bu yeni sosyal medya formatında lider statüsünü korumak istiyorsa, mümkün olan en kısa sürede Android kullanıcılarına ulaşması gerekliydi.

Clubhouse tarafından yapılan açıklamaya göre, uygulama önce ABD, daha sonra ise İngilizce konuşan diğer ülkelerden başlamak suretiyle, hızla Android kullanıcılarının kullanımına sunulmaya devam edilecek.

Şirketin dil desteğini de genişletmeye çalıştığı ve bekleme listelerini azaltmak için yeni çözümler üzerinde durduğunu artık biliyoruz.

Clubhouse Android için