Sosyal Medya

Yazılım

Commencis’in yazılım test mühendisi yetiştirme programı başlıyor!

Commencis'in bu yıl ikinci kez düzenlenecek Commencis Test Camp programı 25 Ekim'de başlıyor. Programa başvurular 5 Ekim'de sona eriyor. 

Commencis’in yazılım test mühendisi yetiştirme programı Commencis Test Camp 25 Ekim’de başlıyor

Dijital dönüşüm alanında lider teknoloji şirketi Commencis’in bu yıl ikinci kez düzenlenecek Commencis Test Camp programı 25 Ekim’de başlıyor. Lisans eğitimini tamamlamış veya tamamlamak üzere olan ve yazılım test mühendisliğiyle ilgilenen gençlere yönelik program 6 hafta sürecek. Programa başvurular 5 Ekim’de sona eriyor.

Üniversitelerin yazılım ve bilgisayar mühendisliği bölümlerinde okuyan 3. ve 4. sınıf öğrencileriyle, farklı alanlarda öğrenim görmüş fakat yazılım test konusuna ilgi duyanlara açık olan Commencis Test Camp, katılımcılara teorik bilgilerin yanı sıra uzman profesyonellerin deneyimlerini de aktararak yazılım test süreçleri hakkında temel bilgiler sunmayı amaçlıyor. Online olarak düzenlenecek programın içeriğinde yazılım testinin temelleri ve süreçleri, yazılım test teknikleri, test yönetimi ve test otomasyonu gibi konular yer alıyor.

25 Ekim-6 Aralık tarihlerinde gerçekleşecek programın sonunda başarılı olan katılımcılar, yazılım testi alanında uluslararası bir sertifika programı olan “ISTQB Foundation Level Test Analist” sınavına girme imkanı bulacak.

Commencis Chief People Officer Gonca Çetin

Commencis Test Camp ile birçok öğrenciye ve yeni profesyonellere temel bir zemin hazırlamayı amaçladıklarını belirten Commencis Chief People Officer Gonca Çetin, konuyla ilgili şunları söyledi:

“Commencis olarak üniversite öğrencilerinin mezun olduktan sonra gelişen yazılım sektörüne ayak uydurabilmelerinin giderek zorlaştığını görüyoruz. Bu süreçlere destek olmak amacıyla, staj programımızın yanı sıra farklı eğitim kamplarını hayata geçiriyoruz. Commencis Test Camp programı kapsamında Kalite Güvence ekibimiz, yazılım test mühendisliği alanında uzmanlaşmak isteyen gençlere yazılım test süreçlerini, sektör deneyimiyle teoriyi birleştirerek aktarıyor. Bu sayede yeni profesyonellerin yazılım geliştirme yaşam döngüsünün kilit adımlarından olan kalite ve test süreçleri ile ilgili gerekli temel konuları ve standartları öğrenmelerini sağlıyoruz. Aynı zamanda Commencis Test Camp’i ve uluslararası sertifika sınavını başarıyla tamamlayan katılımcılar şirketimizde staj yapma, yarı veya tam zamanlı çalışma imkanı da bulabiliyor.”

Son başvuru tarihi 5 Ekim olan Test Camp programına başvurmak için: https://www.commencis.com/test-camp-2022